Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sebzeli Tavuk

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5398
Tarih: 29-04-2024 Saat 04:09


Konu: Sebzeli Tavuk
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Sebzeli Tavuk
Mesaj Tarihi: 06-10-2008 Saat 17:31
 
Malzemeler;

- 4 adet tavuk göðsü (kuþbaþý doðranmýþ)
- 2 çay bardaðý zeytinyaðý
- 2 orta boy kuru soðan (yemeklik doðranmýþ)
- 2 orta boy havuç (kabuklarý kazýnýp halka halinde doðranmýþ)
- 3 orta boy patates (soyulup küp kesilmiþ)
- 1 yemek kaþýðý dolusu un
- 1,5 su bardaðý su (ya da tavuk suyu - isterseniz tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber

Yapýlýþý;

- Soðaný zeytinyaðýnda kavurun, 1 yemek kaþýðý unu ekleyip hýzlýca karýþtýrýn.
- Patates ve havuçlarý da ekleyip kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra tavuklarý da ekleyerek beyazlaþana kadar kavurun.
- Tavuklar beyazlaþýnca suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyerek kýsýk ateþte kapaðý kapalý olarak havuç ve patatesler yumuþayana kadar piþirin. Servis yaparken üzerine karabiber, kekik ya da fesleðen serpebilirsiniz.
                                            ''Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat