Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tüketimi artan tatlılar şişmanlık sebebi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Sağlık
Forum Tanımlaması: Sağlıklı yaşam ve Sağlık hakkında bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5338
Tarih: 29-04-2024 Saat 06:21


Konu: Tüketimi artan tatlılar şişmanlık sebebi
Mesajı Yazan: invertor
Konu: Tüketimi artan tatlılar şişmanlık sebebi
Mesaj Tarihi: 25-09-2008 Saat 10:23
 
DENİZLİ (İHA) - Bayramda çok fazla tatlı tüketmenin hem mideye yük hem de çok fazla kalori alarak şişmanlamaya zemin hazırlayabildiği belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Fulya Akın, bayramda tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan Bayramı'nda hamur tatlılar yerine sütlü tatlı ve meyve ikram etmeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini belirten Akın, "Normal beslenme düzenine geçildiğinde, öğün sayısını altıya çıkarmak ve her öğünde mideyi çok fazla doldurmamak gerekir. Öğünlerde ağır, yağlı ve tuzlu yemekler ile kızartmalardan kaçınılmalı. Bunların yerine sebze yemekleri, haşlama gibi daha sağlıklı besin tüketilmelidir. Her gün mutlaka 1,5- 2 litre sıvı almaya özen gösterilmeli. Yoğurt, sebze yemekleri ve meyve yemek bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayacaktır" dedi.

Kalp damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, alerji, böbrek hastalığı, mide bağırsak hastalıkları olanların bayramda fazla ve dengesiz beslenmeden çok daha fazla etkilendiğini belirten Yr.Doç.Dr. Fulya Akın, "Onların özellikle tıbbi beslenmelerine dikkat etmeleri ve ek olarak hafif yürüyüş ve egzersiz yapmaları da önerilir" diye konuştu.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: CASPER
Mesaj Tarihi: 01-10-2008 Saat 14:39
Kaynak eklesen daha çok sevinirim

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat