Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Google ýn Android leri sonunda geliyor

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar
Forum Adı: VoIP
Forum Tanımlaması: Yeni nesil haberleþme Teknolojileri
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5278
Tarih: 20-04-2024 Saat 02:50


Konu: Google ýn Android leri sonunda geliyor
Mesajı Yazan: ComPExperT
Konu: Google ýn Android leri sonunda geliyor
Mesaj Tarihi: 21-09-2008 Saat 22:59


Google Android, ilk kez ayrýntýlarýyla Londra’da görücüye çýktý.

Google, Londra’da gerçekleþtirdiði bir konferansta Avrupa’da ilk kez Android yazýlýmýyle çalýþan bir mobil telefonu kamuoyuyla paylaþtý.

Wembley Stadium’da Google ekibinden Mike Jennings tarafýndan tanýtýlan Android, daha çok HTC Dream’e olan benzerliðiyle dikkat çekiyor. Jennings, önce Android ile Street View veritabanýnda Londra’nýn yer almamasýna raðmen Google Maps’ý kullanýcýlarýna tanýttý.Geçtiðimiz Þubat ayýnda Barselona’da gerçekleþtirilen Mobile World Congress’te de görüldüðü üzere, Android’in gayet hýzlý olduðu ve kullanýcýlarýna akýcý bir arayüz sunduðu söylenebilir; ancak grafik açýsýndan iPhone’un standardýný yakalayamadýðý da bir gerçek.

Bunun yanýnda dahili GPS’i de bulunan cihazla Android’i kamuoyuna tanýtmaya çalýþan Jennings, uygulamalarýn 2 saat gibi kýsa bir sürede Android üzerinden yazýlabildiðinin altýný çizerken, birçok telefon üreticisinin þimdilik bu fonksiyonu telefonlarýnda kullanmadýðýný da özellikle vurguladý. Jennings’e göre Android ile herkes kolayca uygulamalarýný yazarak bunlarý arkadaþlarýna çok kolay bir þekilde ulaþtýrabilecek.”

Android ile bir telefon görüþmesinin nasýl yapýldýðýný merak eden ve Jeninngs’den bunu göstermesini isteyen bir kiþiye espiriyle karýþýk “Android ile ilgili daha fazla konuþmamam yerinde olur, yoksa iþten kapý dýþarý edilebilirim.” diyen Jennings, bu açýklamasýyla bir bakýma Android’in hazýr olduðunu, sadece kullanýma sunulmadýðýný da tüm dünyaya itiraf etmiþ oldu.

Uygulamalarla ilgili sorulan sorulara da yanýt veren Jennings, Google’ýn bu uygulamalarý için yeni bir Pazar oluþturmaya çalýþtýðýný ve bunun için bazý ödeme sistemlerinin de düþünüldüðünü belirtti.

http://www.chip.com.tr/video/Google-Android-ilk-video_344.html - Google Android Videolarý

http://www.chip.com.tr/galeri/Google-Android-gorucuye-cikti_552.html - Google Android Fotoðralar


kaynak : http://www.voiphaber.net



-------------
Muharrem Baloglu
Informations and VoIP Technologies Technician - Mechatronician
www.voip-tr.net



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat