Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

50 Yıl Sonrası...

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Sağlık
Forum Tanımlaması: Sağlıklı yaşam ve Sağlık hakkında bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5258
Tarih: 29-04-2024 Saat 11:48


Konu: 50 Yıl Sonrası...
Mesajı Yazan: hemşirerose
Konu: 50 Yıl Sonrası...
Mesaj Tarihi: 21-09-2008 Saat 12:40

En ünlü bilim adamları buna inanıyor: 50 yıl sonra 100 yaş, orta yaş sayılacak

New Scientist dergisi 50. yıl sayısında ünlü bilimadamlarına dünyanın 50 yıl sonrası hakkındaki öngörülerini sordu. Uzmanlara göre tıptaki gelişmelerle birlikte insan ömrü yüzde 40 uzayacak

Dünyanın önde gelen bilim dergilerinden New Scientist kuruluşunun 50'nci yıldönümünü inanılmaz bir projeyle kutluyor. Dergi 50 yıl sonra dünyada yaşanacak bilimsel gelişmeleri bilim dünyasının en önemli bilimadamlarına sordu. Uzmanlar 2056 yılında yaşam, uzay ve teknoloji ile fiziksel bilimler konularında yaşanacağını düşündükleri gelişmeleri kaleme aldı.

* Prof. Richard Miller (Michigan Üniv.): İnsan ömrü daha uzun olacak. Şu an laboratuvarlardaki memelilerin ömrünü yüzde 40 oranında uzatmayı başarabiliyoruz. Aynı şekilde bunu insanlara uygulamayı başaracağız. 100 yaşındakiler doğurgan ve fiziksel olarak orta yaş görünümüne sahip olacak.

* Prof. Dr. Bruce Lahn (Chicago Üniversitesi): Organ nakli için sınırsız sayıda organ olacak. Organlar hayvanlarda, örneğin domuzlarda "yetiştirilecek." Organlar insan hücrelerinden oluşturulacak.

* Prof. Dr. Freeman Dyson (Princeton): Dünya dışı yaşam bulacağız. Şu anda bunu başarabilmek için araçları geliştirmeye çalışıyoruz. 50 yıl sonra bu araştırmaların sonucunu alacağız.

* Dr. Chris MacKay (NASA Uzay Bölümü): Mars'ta donmuş olarak uzaylı bulacağız. Hatta dünyada bile uzaylılarla karşı karşıya kalabiliriz.

* Prof. Ellen Heber-Katz (Wistar Enstitüsü): İlaçlar sayesinde kaybedilen uzuvların yeniden oluşması sağlanacak. İlk başta parmaklar bu şekilde yeniden oluşturulacak. Bunu kol, bacak en son olarak da omurilik izleyecek.

* Dr. Sean Carroll (Kaliforniya Tekn. Enst.): Evrenin temellerini ortaya çıkarmayı başarmış olacağız. "Big Bang"i anlayacağız.

* Prof. Dr. Daniel Pauly (Columbia Üniv.): İnsan dışındaki varlıkların duygu ve düşüncelerini bize anlatacak aletler geliştirilecek. Bunun sonucu olarak insanoğlu otobur olacak.

http://www.nethaber.com/Yasam/3768/En-unlu-bilim-adamlari-buna-inaniyor-50 - Kaynak


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: CASPER
Mesaj Tarihi: 21-09-2008 Saat 16:28
edit :
 
lütfen kaynakları düzgün ekleyiniz


-------------


Mesajı Yazan: hemşirerose
Mesaj Tarihi: 22-09-2008 Saat 19:47
eleştrlernz dkkate alınmıştır

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat