Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Terim ve G.Saray

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Futbol Genel
Forum Tanımlaması: Tüm takýmlar...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5246
Tarih: 25-04-2024 Saat 10:19


Konu: Terim ve G.Saray
Mesajı Yazan: savage_team
Konu: Terim ve G.Saray
Mesaj Tarihi: 20-09-2008 Saat 09:22

Terim ve G.SarayTerim%20ve%20G.Saray

Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe üzerindeki kara bulutlar bir türlü daðýlmýyor. Geçtiðimiz sezon yardýmcý antrenör ile yaþanan þampiyonluk sonrasý takýmýn baþýna gelen, ancak hazýrlýk maçlarý dahil takýma bir türlü arzulanan futbolu oynatamayan genç Alman teknik adama yönelik eleþtiriler iyice arttý.

Sabah gazetesinin 20 Eylül 2008 tarihli baskýsýnda yer alan iddia ise þu þekilde; Skibbe'de hayal kýrýklýðý yaþayan G.Saray, Milli Takýmlar Sorumlusu Fatih Terim'e tam yetkili sportif direktörlük önerecek; "Belirlenen bütçeyle futbol takýmýný istediðin gibi yönet" diyecek..

Özellikle Steaua Bükreþ'e þampiyonlar Ligi ön elemesinde boyun eðilmesi ve Galatasaray'ýn ligde ilk üç maçýndan sadece birini kazanabilmesi eleþtirileri çoðaltýrken, UEFA Kupasý'nda Bellinzona karþýsýnda deplasmanda alýnan galibiyet de Michael Skibbe'nin rahat nefes almasýný saðlamaya yetmedi.

Bu karþýlaþmada yenen üç gol, defansýn sürekli ayný hatalarý tekrarlamasý, son yýllardaki en önemli yýldýz transferlerine karþýn Galatasaray'ýn minik bütçeli bir kasaba takýmýný zar zor yenebilmesi, yönetimde Michael Skibbe muhaliflerinin ellerini kuvvetlendirdi.

SESLER ÝYÝCE YÜKSELDÝ

Tüm bunlar sonrasý sarý-kýrmýzýlý takýmda bazý yöneticiler, Milli Takýmlar Sorumlusu Fatih Terim'in Galatasaray'a dönmesi yönündeki görüþlerini giderek daha sýk bir þekilde ve daha yüksek sesle dile getirmeye baþladýlar. Bu yöneticiler, UEFA Kupasý'nda þampiyonluk yaþadýklarý milli çalýþtýrýcý Fatih Terim'e sportif direktörlük teklif edilmesinden yana.

BECKENBAUER MODELÝ

Bu görev Türkiye'de uygulanan kýsýtlý tanýmýyla deðil, Almanya ve Ýngiltere'deki örneklerde olduðu gibi tam yetkiyle önerilecek. Fatih Terim'e, "Gel bizim Beckenbauer'imiz ol. O Kaiser ise, sen imparatorsun! Yönetim olarak biz sadece bütçeyi belirleyelim; gerisini sana býrakalým. Sen istediðin teknik direktörü getir, istediðin futbolcuyu al, istemediklerini gönder. Altyapýyý da dilediðin gibi organize et. Kimse yaptýklarýna karýþmayacak. Yani, futbolun patronu ol" denilecek.

ÝKÝ TAKIMA TFF'DEN YEÞÝL IÞIK YOK

Fatih Terim'in milli takým dýþýnda bir de kulüp takýmý çalýþtýrmasý üzerindeki tartýþmalar, deneyimli teknik adamýn Ermenistan maçýndan önce "Ben de Tanjeviç gibi yapabilirim. Milli Takým yanýnda bir de kulüp takýmý çalýþtýrabilirim" ifadesini kullanmasýyla baþlamýþtý. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Mahmut Özgener, "Ben ve arkadaþlarým milli takým çalýþtýrýcýsýnýn, iki takým çalýþtýrmasýna hiç bir zaman sýcak bakmýyoruz.

Milli takýmlar sorumluluðu çok yoðun tempoda ve full time çalýþýlmasý gereken bir iþ. Dolayýsýyla milli takýmlar sorumlusu sadece milli takým çalýþtýrýr" demiþti.

B PLANI LUCESCU

Galatasaray, Fatih Terim'in sportif direktörlük görevini kabul etmemesi halinde "B Planý"ný da belirlemiþ durumda. Bu durumda Mircea Lucescu'ya sportif direktörlük deðil, teknik direktörlük önerilecek. Rumen teknik adamý özellikle eski baþkan Faruk Süren'in çok istediði ve bu konuyu Adnan Polat ile de görüþtüðü iddia ediliyor.

Süren'in Futbol AÞ ile Sportif AÞ'nin birleþmesi tamamlanabilirse yeni þirketin tepesine CEO olarak getirilmesi söz konusu. Lucescu, Galatasaray'da UEFA Kupasý zaferinin ardýndan göreve gelmiþti.

Çalýþtýðý iki sezonun ilkinde Þampiyonlar Ligi'nde iki grup aþamasý geçip çeyrek finale kalmýþ, ikincisinde lig þampiyonluðu kazanýlýrken; Þampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, ikinci grubun son maçýnda kaçmýþtý. Özhan Canaydýn, Lucescu'nun yerine Terim ile anlaþýnca Rumen hoca Beþiktaþ'a gitmiþ ve siyah-beyazlýlarýn 100. yýl þampiyonluðunun mimarlarýndan olmuþtu.

ELEÞTÝRÝ ÇOK

Lucescu'nun Shakhtar ile bu sezon sonuna kadar sözleþmesi var. Takýmýn UEFA puanýný 17'den 50'ye dayandýran Lucescu, bu sezon lige 7 maçta bir galibiyetle baþladýklarý için yoðun eleþtiri altýnda. Hatta kulübün sahibi Ahmedov, Ancelotti'ye yýllýk 10 milyon euroluk teklifte bulunmuþtu.

"ÝLLE DE FRANSIZ OLSUN DÝYENLER" DE VAR

G.Saray'da bazý yöneticilerin de "Yeni teknik direktörümüz Fransýz olsun" görüþünü savunduklarý öðrenildi. Bu grup, Didier Deschamps'ýn ismini ortaya atarken, Fransýz çalýþtýrýcýnýn adýnýn son dönemde Newcastle için anýldýðý öðrenildi. Deschamps, 2001'de baþýna geldiði Monaco ile 2004'te Þampiyonlar Ligi finaline çýktý. 2006'da Juventus'un baþýna geçti. Siyah-beyazlýlarý, Serie A'ya çýkardýktan sonra görevi býraktý. Euro-2008 sonrasý Domenech'in yerine Fransa Milli Takýmý için adý geçti.

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/126148/ - http://www.sporx.com/futbol/superlig/126148/



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat