Print Page | Close Window

Un Helvası

Printed From: Bilginin Adresi
Category: Yaşama Dair
Forum Name: Yemek Tarifleri
Forum Description: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5224
Printed Date: 18-01-2020 at 10:42


Topic: Un Helvası
Posted By: Fırtına
Subject: Un Helvası
Date Posted: 18-09-2008 at 14:27
 
 

Malzemeler:

125gr. margarin (tereyağ daha lezzetli oluyor) 

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

Süt, su ve şekeri bir kasede şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Tereyağ eritildikten sonra elenmiş olan un ile kavurmaya başlanılır.Kavrulan un koyu pembe bir kıvama geldikten sonra fıstıklar ilave edilir ve bir süre de fıstıklar ile birlikte kavurmaya devam edilir. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra hazırlanmış olan süt, su ve şeker karışımı bir yandan tahta kaşık yardımı ile karıştırılırken yavaş yavaş ilave edilir. Un helvası tencereye yapışmayacak hale geldikten sonra kaşık yardımı ile servise hazır hale getirilir.

                                                                                              '' Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Replies:
Posted By: CASPER
Date Posted: 18-09-2008 at 18:42
eline sağlık

-------------



Print Page | Close Window