Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çatal Çörek

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4965
Tarih: 29-04-2024 Saat 15:14


Konu: Çatal Çörek
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Çatal Çörek
Mesaj Tarihi: 12-09-2008 Saat 12:48

http://img1.blogcu.com/images/k/a/d/kadininmutfagi/catal.jpg -  

   
   Malzemeler;
 
   1 yumurta (sarýsý üzeri için ayrýlýr)

   1 çay bardaðý yoðurt

   1 çay bardaðý sývý yað

   1 çay bardaðý ýlýk su

   200 gram eritilmiþ margarin

   2.5 tatlý kaþýðý mahlep

   1 çay kaþýðý tuz

   2 tatlý kaþýðý toz þeker

   1 paket kabartma tozu

   Aldýðý kadar un

   Çörek otu

 

   Hazýrlanýþý;

      Yumurtanýn beyazý, ýlýk su, sývý yað, margarin, yoðurt , mahlep, tuz, þeker yoðurma kabýnda iyice karýþtýrýlýr.Kabartma tozu elenmiþ un ilave edilerek çok iyi yoðrulur. (Yaðlý hamur olduðu için iyice yoðurmak gerekiyor.)Üzeri örtülüp buzdolabýnda yarým saat kadar dinlendirilir. Hamurdan parçalar kopartýlarak  çubuklar yapýlýr .Ýstenilen uzunlukta iki çubuk biribirine uçlardan elle yapýþtýrýlarak yaðlý kaðýt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarýsý sürülüp, çörek otu ekildikten sonra sýcak fýrýnda 180 derecede piþirilir.

                                                                             ''Afiyet Olsun'' 


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat