Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bül Bül Konağı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4962
Tarih: 28-04-2024 Saat 03:04


Konu: Bül Bül Konağı
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Bül Bül Konağı
Mesaj Tarihi: 12-09-2008 Saat 11:46
 

Malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sıvı yağ, Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 limon

Yapılışı.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım.Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım.
Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım. Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim. İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım.
Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim. Tatlımızı orta ısıda pişirelim. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim


Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz

                                                                   ''Afiyet Olsun''




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat