Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Türk lokumu Harry Kewell"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4900
Tarih: 27-04-2024 Saat 07:10


Konu: Türk lokumu Harry Kewell"
Mesajı Yazan: savage_team
Konu: Türk lokumu Harry Kewell"
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 16:49

Türk lokumu Harry Kewell"

Avustralya Milli Takýmý ile 2010 Dünya Kupasý grup eleme maçlarýna katýlan Galatasaray'ýn yeni transferi Harry Kewell, ülkesinde yayýnlanan The Sun - Herald gazetesinde yer alan röportajda adeta Türkiye'nin gönüllü turizm elçisi gibi konuþtu. Sarý-kýrmýzýlý kulübün resmi internet sitesinde yer alan haberde, Türkiye'ye geldiðinden beri Avustralya'da gündemin en önemli isimlerinden olan Kewell'ýn röportajýnýn, ''Türk Lokumu'' baþlýðý ile yayýnlandýðý duyuruldu.

Yazýda, Harry Kewell'ýn Galatasaray'a gelerek sadece yeni bir sayfa açmadýðý, adeta bir kitabý baþtan yazmaya baþladýðý vurgulanýrken, futbolcunun, ''Eðer bu bir kitapsa son beþ yýlý mühürlenmeli. Aslýnda hikaye Leeds'ten doðrudan Galatasaray'a transferime atlar gibi olmalý'' açýklamasýna yer verildi. Kewell'ýn TFF Süper Kupa'da daha oyuna girer girmez Kayserispor'a gol attýðý ve sonra yaklaþýk 10 bin formasýnýn satýldýðýndan bahseden gazete, ''Çünkü artýk kramponlarýný konuþturuyor'' ifadesini kullandý.

Avustralyalý yýldýzýn Ýstanbul sevgisi için, ''Türkiye'nin gönüllü turizm elçisi olursa þaþýrmamak lazým'' diyen muhabir Matthew Hall, Kewell'ýn þu sözlerini aktardý: ''Ýstanbul muhteþem bir þehir. Ýnsanlar ve kulübüm fantastik. Ýhtiyacýnýz olan her þey burada var. Yemekler olaðanüstü. Araba kullanmak biraz çýlgýnca ama mücadeleyi severim.

Tek kelimeyle özetlemem gerekirse heyecan verici. Ýstanbul insanýn gözünü açýyor. Bütün þehir heyecan verici. Buraya gelmeyi ilk düþündüðümde insanlara danýþtým ve bana 'Aa, emin misin?' dediler. Þimdi Ýstanbul'u tanýyan tanýmayan herkese buraya gelmesini söylüyorum.''

Kewell'ýn transfer öyküsünü de kaleme alan Matthew Hall, Avustralyalý yýldýzýn Premiere Lig'den, Ýspanya'ya; Roma'dan Milan'a kadar sayýsýz talibi olduðunu ama sakatlýk riski nedeniyle kendisine hep þartlý mukaveleler önerildiðini yazdý. Kewell da buna karþýlýk þunlarý söyledi: ''Ýlk günden beri ýsrarcý olan Galatasaray benim için hep öncelikliydi. Galatasaray gibi bir kulüp bana 'Evet haydi! dedi.''

Kewell ayrýca, ''Günaydýn'', ''Nasýlsýnýz''dan baþlayarak Türkçe öðrendiðini, dinin çok ciddiye alýndýðý farklý bir kültürle tanýþtýðýný ve her köþede karþýsýna çýkan Galatasaray ? Fenerbahçe derbisinin de Liverpool ? Everton rekabetinden bile büyük olduðunu anlattý.

Kewell röportajýnda sözlerini þöyle tamamladý: ''Arkadaþlarým bana bu derbinin tarifsiz olduðunu anlattý. Anlamam için oynamam gerektiðini söylediler. Tabii ki oynamak isterim ama aslýna bakarsanýz sadece derbide deðil tüm maçlarda oynamak istiyorum.

Futbol oynamak ve keyif almak istiyorum. Oynadýkça da kendimi daha iyi hissediyorum. '25 gol atarým, onu yaparým, bunu yaparým? dememi istediðinizi biliyorum. Ama bunlar eskimiþ kliþeler ve ben bunun yerine sýkýcý gelen bir þey söyleyeceðim: Futbol oynamaktan tekrar keyif alýyorum.''

Röportajda, Kewell'ýn milli takýmdan arkadaþý Lucas Neill?in görüþüne de yer verildi. ''Onun için çok mutluyum'' diyen Neill, ''Onun ne kadar iyi bir futbolcu olduðunu biliyoruz. Ama bunu bize deðilse de bazýlarýna hatýrlatmasý gerek. Çok talihsiz zamanlar geçirdi ama iddiaya girerim bu sezon patlayacak'' þeklinde konuþtu.




Cevaplar:
Mesajı Yazan: S3Z3R
Mesaj Tarihi: 09-09-2008 Saat 19:10
Eski Günlerine Yavaþ Yavaþ Dönüyor 

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat