Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Transfere 1.6 milyar YTL ayırdı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Futbol Genel
Forum Tanımlaması: Tüm takımlar...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4689
Tarih: 28-03-2024 Saat 12:09


Konu: Transfere 1.6 milyar YTL ayırdı
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Transfere 1.6 milyar YTL ayırdı
Mesaj Tarihi: 04-09-2008 Saat 12:46

Transfere 1.6 milyar YTL ayırdı

City'yi alan Arap El Fahim, 600 milyon sterlinlik transfer yapacağını açıkladı Dudak uçuklatan paraları duyan İngilizler "Bu adam çılgın" yorumu yaptı..
Rus işadamı Roman Abramoviç'in Chealsea'nin futbol takımını satın almasından 5 yıl sonra Abu Dabi United Grup'un 320 milyon sterline Manchester City takımını almasıyla Arap sermayesi de İngiliz futboluna girdi. Şimdi herkes Manceshter City'ye tam 600 milyon sterlinlik (1.6 milyar YTL) transfer yapabileceğini, 18 yıldız futbolcuya imza attıracağını açıklayan şirketin CEO'su Süleyman El Fahim'i konuşuyor.

FELSEFESİ: İNANDIĞINI YAP
İngiliz basınının "Abramoviç'i elinde kumbarasıyla küçük bir çocuk gibi köşede bıraktı" diye yazdığı El Fahim, desteğini Birleşik Arap Emirlikleri'nin veliaht prensi Şeyh Mansur bin El Zayed El Nahyan'dan alıyor. 2005'te petrol fiyatlarının yükselmesiyle ve emlak projeleriyle veliaht prensinden aldığı destek ona "Yürü ya kulum" dedi. 31 yaşındaki Fahim, ailesinin 10 yıl önce trafik kazasında ölümüyle yıkılınca acısını unutmak için ve baba mesleğinde kariyer yapmaya ABD'ye gitti. Washington'da emlak ve yatırım uzmanlığı üzerine üniversite eğitimi gördü. Mastır ve doktorasını da burada yaptı. 2005'te prensin desteğiyle kurduğu şirket 2 yılda toplam 2 milyar dolarlık projelere imza attı. Daha 18 yaşında şampiyon olduğu satrançta ülkesinin satranç federasyonu başkanlığına geldi. İş felsefesini şöyle özetliyor: "İnandığını 'Yanlış' deseler de yap. 'Tek olacağım' de. Dene, kaybedersen denedim dersin. Ama başarırsan eşsiz olursun..."

EN ETKİLİ İŞADAMI
Dışa açık ve güleryüzlü biri olan Fahim'in Hollywood'un yıldızları Demi Moore, Asthon Kutcher, Pamela Anderson ve Leanardo Di Caprio ile arası çok iyi. Arap işadamının ülkemizde de 'Çırak' ismiyle yayınlanan Donald Trump ile özdeşleşmiş yarışma programına benzer bir TV programı bile var. El Fahim "Kovuldun" diyen patron rolünü üstleniyor. El Fahim, Meksika, Abu Dabi ve Dubai'de yapımı devam eden golf kompleksi projeleriyle Ortadoğu'nun en etkili işadamı oldu.
 
 
 

İşte El Fahim'in rüya takımı

 
 
 

Satışta Arapları ikna eden kadın

 
 
 
 
Manchester City'nin Araplar tarafından satın alınmasının arkasında bir kadın çıktı. Independent gazetesi bir dönem http://arama.sabah.com.tr/arama/arama.php?query=Liverpool - Liverpool 'u almak isteyen Dubai Şeyhi El Maktum'un sözüne çok güvendiği 35 yaşındaki İngiliz yatırım danışmanı Amanda Staveley'in Manchester City için de Fahim'e tavsiyede bulunduğunu yazdı. Staveley, İngiliz Prens Andrew ile birliktelik yaşamış ancak evlenme teklifini geri çevirmişti.
 
 
 

Büyük karşılaşma 13 Eylül'de

 
http://www.sabah.com.tr/haber,A847FA7EBCA243D9BDFA00475E4C5437.html - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat