Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ýþte 2009' un Filmleri

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Sinema
Forum Tanımlaması: Sinema dünyasýndan haberler,fragmanlar film yorumlarý....
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4670
Tarih: 19-04-2024 Saat 00:49


Konu: Ýþte 2009' un Filmleri
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Ýþte 2009' un Filmleri
Mesaj Tarihi: 04-09-2008 Saat 11:32
Ýþte 2009’un Filmleri
Public Enemies’, ‘G-Force’, ‘A Christmas Carol’, ‘Prince of Persia: The Sands of Time’, Case 39’ gibi yapýmlarla beraber ‘Uzay Yolu’, ‘Transformers’, ‘Fast and the Furious’, ‘Buz Devri’ gibi serilerin yeni bölümleri de 2009 yýlýnda vizyona girecek.

‘DESPERAUX’UN MACERALARI 23 OCAK’TA

Kate DiCamillo’nun ayný adlý kitabýndan uyarlanan ve kocaman kulaklarý olan fare ‘Despereaux’un maceralarýný anlatan ‘The Tale of Despereaux’ adlý film, 23 Ocakta vizyona girecek. Filmin kahramanlarýný Dustin Hoffman, Matthew Broderick, William H. Macy, Robbie Coltrane, Sigourney Weaver, Christopher Lloyd ve Tracey Ullman seslendirdi.

Not: Seslendirenler Arasýnda Hermione Granger Ýsmiyle Harry Potterdan Tanýdýðýmýz Emma Watsonda Var.

DAVID KOEPP’IN ÝLK YÖNETMENLÝK DENEMESÝ

‘Jurassic Park’, ‘Mission: Impossible’ ve ‘War of the Worlds’ gibi filmlerin senaryo yazarý David Koepp’in ilk yönetmenlik sýnavý romantik komedi ‘Ghost Town’, 13 Þubatta izleyici ile buluþacak. Filmde, sahip olduðu becerileriyle herkesi kendine hayran býrakan Bertram Pincus (Ricky Gervais) adlý diþ hekiminin çevresinde geliþen olaylar konu ediliyor.

SYLAR’LI ‘UZAY YOLU’ 29 ÞUBAT’TA VÝZYONDA


Televizyonun efsane bilim kurgu dizisi ‘Uzay Yolu- Star Trek’in 11’inci sinema filmi, 29 Þubatta vizyona girecek. Kaptan Kirk, Mister Spock, Doktor McCoy ve mühendis Scott’un Yýldýz Filosu Akademisi’ndeki tanýþmalarý ve ‘Atýlgan’ uzay gemisiyle ilk yolculuða çýkmalarýný konu alan filmin yönetmenliðini, Jeffrey Jacob Abrams yaptý. Filmde John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Winona Ryder, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Eric Bana ve CNBC-e’nin sevilen dizisi ‘Heroes’in Sylar’ý Zachary Quinto, rol aldý.

‘WATCHMEN’ 23 YILDA ORTAYA ÇIKTI


’300 Spartalý”nýn yönetmeni Zack Snyder’in yeni filmi ‘Watchmen’, 6 Martta izleyicilerin beðenisine sunulacak. Alan Moore ve Dave Gibbons’un Hugo ödüllü, Amerika’nýn en iyilerinden kabul edilen ve 12 sayýdan oluþan çizgi roman serisinden uyarlanan film, 23 yýllýk bir çalýþma sonunda ortaya çýktý. Filmin baþrolleri için Patrick Wilson, Jack Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode, Stephen McHattie ve Carla Cogino kamera karþýsýna geçti.

Konusu 1985 yýlýnda geçen filmde, ABD ile Sovyetler Birliði arasýnda baþlayan savaþta bir grup eski süper kahramanýn serüvenleri konu ediliyor.

SOKAK KÖPEKLERÝ OTELDE

Sokaklardan topladýklarý düzinelerce sahipsiz köpeði terk edilen bir otele yerleþtiren 2 yetim kardeþin öyküsünü konu alan ve 13 Martta sinemaseverlere sunulacak olan ‘Hotel for Dogs’un baþrolünü Emma Roberts üstlendi. Lois Duncan’ýn ayný adlý kitabýndan uyarlanan filmin yönetmenliðini, ‘görsel efektler uzmaný’ olarak adýný duyuran ve ilk kez bu filmde yönetmenliðe adým atan Thor Freudenthal yaptý.

DUPLICITY 20 MART’TA GÖSTERÝMDE

‘Michael Clayton’ filminin yönetmeni ve senaryo yazarý Tony Gilroy’un senaryosunu yazýp yönettiði ‘Duplicity’, 20 Martta gösterime girecek. Clive Owen, Julia Roberts, Billy Bob Thornton ve Tom Wilkinson’ýn rol aldýðý film, ortak çalýþan ve aralarýnda romantik iliþki de olan iki casusun son derece karmaþýk bir dolandýrýcýlýk iþini çözmek için iþbirliði yapmasýný anlatýyor.

‘CORALINE’ 15 MAYIS’TA VÝZYONDA


‘Beowulf’ ve ‘Princess Mononoke’nin senaryo yazarý Neil Gaiman’ýn ayný adlý romanýndan sinemaya uyarlanan ‘Coraline’, 15 Mayýsta vizyona girecek.

Senaryosunu Henry Selick’in yazdýðý ve Mike Cachuela ile birlikte yönetmenliðini üstlendiði filmde, yeni taþýndýðý evde keþfettiði esrarengiz bir kapýyý açýnca kendisini paralel evrende bulan ‘Coraline’ adlý küçük bir kýzýn maceralarý anlatýlýyor. ‘Coraline’, digital 3 boyutlu sinema salonlarýnda gösterilmek üzere dual digital kamera donanýmýyla stereoskopik olarak çekilen ilk stop-motion animasyon filmi olma özelliði taþýyor.

RENEE ZELWEGER ‘CASE 39’DA


Yönetmen Christian Alvart imzasý taþýyan ‘Case 39’, 22 Mayýsta vizyona girecek. Senaryosunu Ray Wright’ýn kaleme aldýðý filmde, Oscar ödüllü oyuncu Renee Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane ve Bradley Cooper rol aldý. Filmde, ‘Lillith’ adlý küçük bir kýz çocuðunu kötü niyetli anne babasýnýn elinden kurtarmak için mücadele veren sosyal hizmet görevlisi Emily Jenkins’in öyküsü anlatýlýyor.

HOLLYWOOD’UN YENÝ GÜNEY KORE FÝLMÝ UYARLAMASI


Güney Kore filminden uyarlanan ‘Karanlýk Sýrlar- The Uninvited’ 29 Mayýsta sinemaseverlerle buluþacak. Yönetmenliðini The Guard Brothers’ýn yaptýðý filmde, Emily Browning, Elizabeth Banks, Arielle Kebbel ve David Strathairn rol aldý. Film, annesinin ölümünden sonra bir psikiyatri kliniðinde tedavi gören Annan ile annesinin hayaletinin ziyaretleri çerçevesinde geliþiyor.

‘UP’ 29 MAYIS’TA VÝZYONDA


Canavarlarla ve kötü kiþilerle mücadele edebilmek için vahþi doða ile iþbirliði yapan 70 yaþlarýnda bir adamýn serüvenlerinin anlatýldýðý ‘Up’ adlý film, 29 Mayýsta vizyona girecek. Pete Docter’ýn Bob Peterson ile birlikte yönettiði bilgisayar animasyonu türündeki filmin senaryosunu Bob Peterson, Ronnie Del Carmen, Brenada Chapman ve Gary Rydstrom yazdý. ‘Up’, Walt Disney’in sahibi olduðu Pixar animasyon stüdyolarýnýn 10’uncu bilgisayar animasyon filmi olacak.

FAST AND THE FURIOUS 4

Adrenalin ve hýz kavramlarý üzerine inþa edilen ‘Fast and Furious’ serisinin dördüncü bölümü, 5 Haziranda vizyona girecek. Vin Diesel ile Paul Walker’ý yeniden buluþturan filmin yönetmenliðini Justin Lin yaptý, senaryosunu Chris Morgan yazdý.

BÝLGÝSAYAR OYUNUNDAN SÝNEMAYA: PRINCE OF PERSIA

Ayný adlý bilgisayar oyunundan sinemaya uyarlanan ‘Prince of Persia: The Sands of Time’, 19 Haziranda vizyona girecek. Baþrollerinde Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Alfred Molina ve Sir Ben Kingsley’in rol aldýðý filmin yapýmcýlýðýný Jerry Bruckheimer üstlendi. Yönetmen koltuðunda ‘Harry Potter’ serisinin ‘The Goblet of Fire’ adlý bölümüyle ünlenen Mike Newell’ýn oturduðu filmin senaryosunun ilk taslaðýný ‘Prince of Persia’ video oyununun yaratýcýsý Jordan Mechner yazdý.

‘The Prince of Persia’nýn film versiyonu, orijinal video oyununun birebir uyarlamasý olmayacak, izleyiciye tamamen yepyeni bir deneyim yaþatma amacýyla oyundan bazý unsurlarýn birleþtirilmesi yöntemi izlenecek.

‘TRANSFORMERS 2

Hasýlat rekorlarý kýran ‘Transformers’ýn ikincisi, 26 Haziranda vizyona girecek. Ýlkinde olduðu gibi Michael Bay’ýn yönettiði filmin senaryosunu Alex Kurtzman, Roberto Orci ve Ehren Kruger yazdý. John Turturro, Josh Duhamel, Shia LaBeouf, Megan Fox, Tyrese Gibson, Rainn Wilson, Jonah Hill, Matthew Marsden, Kevin Dunn, Teresa Palmer’ýn rol aldýðý filmde, ‘Cybertron’ gezegeninde yaþayan ve baþka mekanizmalara kolayca dönüþebilme yeteneðine sahip olan robotlarýn yeni maceralarý anlatýlýyor.




-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: S3Z3R
Mesaj Tarihi: 04-09-2008 Saat 11:32
‘BUZ DEVRÝ 3’


Buz devrinin 3 sevimli kahramaný ‘Manny’, ‘Sid’ ve ‘Diego’nun eriyen buzlarýn arasýndan çýkýp dünyanýn keyfini sürmesinin öyküsünü anlatan ‘Buz Devri’ serisinin üçüncü filmi, 1 Temmuzda vizyona girecek. ‘Buz Devri 2: Erimeye Baþlayor’ filmindeki yönetmenlik görevine devam eden Carlos Saldanha imzasý taþýyan filmin kahramanlarýný Queen Latifah, John Leguizamo, Chris Wedge, Ray Romano, Denis Leary ve Sean William Scott seslendirdi.

CHRISTIAN BALE VE JOHNNY DEPP AYNI FÝLMDE

Bryan Burrough’un ‘Public Enemies: America’s Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI- Halk Düþmanlarý: Amerika’nýn En Büyük Suç Dalgasý ve FBI’ýn Doðuþu’ adlý kitabýndan uyarlanan film 10 Temmuzda vizyona girecek. Yönetmenliðini Michael Mann’in üstlendiði filmin senaryosunu Michael Mann ile Kevin Misher yazdý. Filmde, Christian Bale, Johnny Depp, Marion Cotillard, Channing Tatum, Giovanni Ribisi, Stephen Dorff, Billy Crudup ve Leelee Sobieski rol aldý.

Amerika’nýn bunalým yýllarýnda geçen filmde, FBI ajaný Melvin Purvis’in dönemin en ünlü suçlularý John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd’u cezaevine týkma çabasý anlatýlýyor.

‘G-FORCE’ 18 EYLÜL’DE

Oscar ödüllü efekt sanatçýsý Hoyt Yeatman’ýn ilk yönetmenlik denemesi ‘G-Force’, 18 Eylül’de vizyona girecek. Nicolas Cage, Steve Buscemi, Tracy Morgan, Will Arnett ve Bill Nighy’ý bir araya getiren filmin senaryosunu Cornack ve Marianne Wibberley kaleme aldý. Filmde, evlerde kullanýlan sýradan araç ve gereçler aracýlýðýyla dünyayý yok etmeyi planlayan þeytani ruhlu bir dolar milyarderini durdurmak için Amerikan hükümeti tarafýndan görevlendirilen özel eðitimli gizli ajanlar ekibinin maceralarý anlatýlacak.

YENÝ TRANSFER ‘G.I. JOE’

Oyuncaklar aleminden beyazperdeye en yeni transfer olan ‘G.I. Joe’ 7 Aðustosta vizyona girecek. Oyuncak firmasý Hasbro’nun oyuncak aksiyon figürlerininin sinemaya aktarýlmasý fikri, bir baþka oyuncak serisi olan ‘Transformers’ýn elde ettiði giþe baþarýsý sonrasýnda hýz kazandý. Oyuncak kahramanlar, ilk 2 bölümü Türkiye sinemalarýnda 1 milyon 834 bin 960 kiþi tarafýndan izlenen ‘Mumya’ serisinin yönetmeni Stephen Sommers’in yönetmenliðinde beyazperdeye yansýdý.

‘Monopoly’ ve ‘Battleship’ gibi oyunlarýn da yakýnda sinema filmi haline getirilmesi hedefleniyor.

‘ÖLÜM YARIÞI’ 17 EKÝM’DE VÝZYONDA

Roger Corman’ýn kült klasiðinin yeni çevrimi ‘Ölüm Yarýþý- Death Race”i Paul W.S. Anderson yönetti. Film, 17 Ekim’de vizyona girecek. Jason Statham, Natalie Martinez, Joan Allen, Ian McShane ve Tyrese Gibson’ýn rol aldýðý filmde, çevresi kapalý bir arenada birbirleriyle vahþice yarýþmak zorunda býrakýlan hapishane mahkumlarýnýn öyküsü anlatýlýyor.

ROBIN HOOD’A YENÝ YAKLAÞIM

Robin Hood efsanesine çok farklý bir yaklaþým getiren ‘Nottingham’, 6 Kasýmda vizyona girecek. Senaryosunu Ethan Reiff, Cyrus Voris ve Brian Helgeland’ýn yazdýðý, yönetmenliðini Ridley Scott’un üstlendiði filmin baþrolünde Russell Crowe ile Sienna Miller rol aldý. Filmde, portresini Russell Crowe’un çizdiði ve cesur bir kanun adamý olan ‘Nottingham Þerifi’nin yozlaþmýþ krala karþý verdiði mücadele ile Nottingham Þerifi, Marion ve Robin Hood arasýndaki aþk üçgeni anlatýlýyor.

JIM CARREY GERÝ DÖNÜYOR

Komedyen Jim Carrey, Walt Disney Pictures’ýn yeni komedisi ‘A Christmas Carol’ ile 27 Kasýmda sinemaseverlerle buluþacak. Charles Dickens’ýn ayný adlý kitabýndan uyarlanan filmin yönetmenliðini ve senaryo yazarlýðýný Robert Zemeckis üstlendi. Filmde, ‘Ebenezer Scrooge’ adlý bir adam ile onun baþýna bela olan 3 hayaletin öyküsü anlatýlýyor. Ünlü aktör Carrey’in, baþroldeki Ebenezer Scrooge karakterinin yaný sýra hayaletleri de canlandýrdýðý filmde, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Michael J. Fox, Cary Elwes, Fionulla Flanagan ve Christopher Lloyd da rol aldý. ‘A Christmas Carol’, aktörlerin oynadýðý ‘live-action’ sahnelerle bilgisayar ortamýnda hazýrlanan grafiklerin beraber kullanýldýðý bir film olma özelliði taþýyor.


‘TRANSPORTER’IN 3’ÜNCÜ BÖLÜMÜ GELÝYOR

Önümüzdeki yýl vizyona girmesi planlanan ‘Transporter’ýn üçüncü bölümünde Jason Statham yaný sýra Robert Knepper ile Francois Berleand rollerine geri döndü.

‘The Red Siren’den tanýnan Oliver Megaton’un yönettiði filmin senaryosunu Luc Besson ile Robert Kamen yazdý. Ýlk iki ‘Transporter’ filminin toplam dünya sinema hasýlatý 130 milyon dolarý buldu.

Not:Bu Filmde Prison Breakteki T-Bag Oynayacak.Haberiniz Olsun

CHANGELING

Oscar ödüllü sanatçýlar Clint Eastwood ile Angelina Jolie’yi bir araya getiren ve Cannes Film Festivali’nde görücüye çýkan ‘Changeling’ de 2009’da vizyona girecek.

Angelina Jolie ile beraber John Malkovich, Jeffrey Donovan ve Amy Ryan’ýn rol aldýðý filmin senaryosunu Michael Straczynski yazdý. Yapýmcýlýðýný ve yönetmenliðini üstlenen Clint Eastwood’un yaþanmýþ bir olaydan yola çýkarak beyazperdeye yansýttýðý korku türündeki film, 1928 yýlýnýn Los Angeles’ýnda geçiyor.

‘ÞÝRÝNLER’

2009 yýlýnda vizyona girmesi beklenen bir diðer yapým ise çocukluðunu 1980’li yýllarda geçirenlerin unutamadýðý sevimli mavi yaratýklar ‘Þirinler’ olacak.

Animasyonun film haklarýný alan yapýmcý Jordan Kerner, filmi, giþe rekortmeni animasyon ‘Shrek’in ikinci ve üçüncüsünün senaryolarýný yazan David Stim ile David Weiss’e teslim etti. ‘Þirinler’, 1958 yýlýnda ‘Peyo’ olarak da tanýnan Belçikalý çizer Pierre Culliford tarafýndan yaratýldý. Televizyon ekranlarýnda 1981’de gösterilmeye baþlanan ve 1990’a kadar küçük seyirciyle buluþan ‘Þirinler’in orijinal ismi ‘Schtroumpfs’ idi.

‘MADAGASCAR: ESCAPE 2’

Ýlki 2005’te yapýlan animasyon film ‘Madagascar’ýn ikincisinin 2009 yýlýnýn ilk ayýnda vizyona girmesi bekleniyor. ‘Madagascar: Escape 2 Afrika’ isimli filmin kahramanlarý New York hayvanat bahçesi hayvanlarý aslan ‘Alex’, zürafa ‘Melman’, zebra ‘Marty’ ve su aygýrý ‘Gloria’nýn maceralarý, yeni filmde kaldýklarý yerden devam edecek. Ýlk filmdeki seslendirme ekibi Ben Stiller, Chris Rock, David Schimmer ve Jada Pinkett Smith de animasyonun kahramanlarýný seslendirmeye devam edecek. Yönetmenliðini Eric Darnell ve Tom McGrath’ýn yapacaðý filmin yapýmcýlýðýný yine Mireille Soria üstlendi.


-------------


Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 08-01-2009 Saat 16:34
Paylaþým için teþekkür ederim oscar....

-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat