Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mantar Dolması

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4571
Tarih: 02-05-2024 Saat 12:52


Konu: Mantar Dolması
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Mantar Dolması
Mesaj Tarihi: 02-09-2008 Saat 19:36

Mantar Dolması

Malzemeler
 
 
12 Adet büyük mantar
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı tereyağı
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Dilim ekmek içi
1 Adet domates
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber

 
Hazırlanışı
  • Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
  • Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
  • Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
  • Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
  • Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
  • Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
 
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat