Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anadolu Sini Baklavası

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4569
Tarih: 27-04-2024 Saat 13:34


Konu: Anadolu Sini Baklavası
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Anadolu Sini Baklavası
Mesaj Tarihi: 02-09-2008 Saat 19:31

Anadolu Sini Baklavası

 
 
 
 
Malzemeler
 
 
Hamuru için :
Yarım kilo un
2 Adet yumurta
1 Çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım su bardak su
Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
1 Adet limon suyu
Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat

 
 
Hazırlanışı
  • Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
  • İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
  • Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
  • Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
  • Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
  • Tepsiyi yağlayın.
  • Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
  • Üzerine fıstık serpiştirin.
  • Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
  • Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
  • Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
  • Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
  • Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
  • Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 20


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat