Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu da internet evliliði

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4367
Tarih: 19-05-2024 Saat 15:06


Konu: Bu da internet evliliði
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Bu da internet evliliði
Mesaj Tarihi: 24-08-2008 Saat 09:56
Bu da internet evliliði

Adana'da bir genç, Kars'ýn Sarýkamýþ ilçesinde ilkokula giderken “aþýk” olduðu, ancak 3. sýnýfta ailelerinin farklý illere taþýnmasý sonucu görüþemediði kýzýn izini 15 yýl sonra internetten bularak evlendi.

Ulusal bir gazetenin Adana Bölge Müdürlüðünde muhabir olan Fatih Baltacý (25), ailesinin memur olmasý nedeniyle ilkokul 3. sýnýfa kadar Kars'ýn Sarýkamýþ ilçesinde eðitim gördü. Bu sýrada Baltacý ile ayný sýnýfta eðitim gördüðü Þule Güner arasýnda bir yakýnlaþma baþladý.
Ailelerinin “çocukluk aþký” olarak gördüðü Baltacý ve Güner, ders aralarýndaki 10'ar dakikalýk tenefüs saatleri dahil her fýrsatta bir araya gelerek zamanlarýný birlikte geçirmeye çalýþýrken, 9 yaþýna geldiklerinde ayrýlmak zorunda kaldý.

Fatih Baltacý, ailesiyle Mersin'e, Güner ise ailesiyle Kocaeli'nin Gebze ilçesine taþýndý. Günün þartlarýnda iletiþimin kolay olmamasý nedeniyle geçen zaman içerisinde “çocukluk aþklarý” birbirlerinden tamamen koptu.

Baltacý, Ýstanbul Üniversitesi Ýletiþim Fakültesinden mezun olduktan sonra Adana'da ulusal bir gazetenin bölge müdürlüðü bürosunda muhabir olarak çalýþmaya baþladý.

Fatih Baltacý, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, geçen yýl arkadaþlarýnýn tavsiyesi üzerine sosyal paylaþým sitesi Facebook'a üye olduðunu ve eski dostlarýný yeniden bulmaya baþladýðýný belirtti.

Aradan geçen 15 yýla raðmen çocukluk aþký Þule Güner'i aramaktan hiç vazgeçmediðini ifade eden Baltacý, þunlarý kaydetti:

“Üniversitede eðitim görürken bile internet sitelerinden Þule Güner adýný aradým. Ancak, onun izine rastlayamadým. Sonunda bir gece, dünyaca ünlü Facebook sayesinde Þule'ye ulaþtým. Beni hatýrlamamasýndan veya görüþmek istememesinden korkuyordum. Aradan uzun yýllar geçmiþti. Ancak, ikimizde de birbirimize olan ilginin kaybolmadýðýný gördüm. Sanal ortamda karþýlaþtýðýmýz ilk günden itibaren günler hatta haftalarca internet üzerinden veya telefonla görüþmeye baþladýk. Þule, Yýldýz Teknik Üniversitesinde mimarlýk eðitimi aldýktan sonra Ýstanbul'da çalýþmaya baþlamýþtý. Ona olan sevgimi geçen yýl internet üzerindeki görüþmemizde saat 05.00'de yeniden dile getirdim. Sonra da Ýstanbul'a giderek onunla yüz yüze görüþtüm.”

Baltacý, aradan geçen yýllara raðmen tüm yaþadýklarýný an ve an hatýrladýðýný, onunla birlikteykenzamanýn nasýl geçtiðini hatýrlamadýðýný belirtti.

Durumu ailesine de anlatan Baltacý, daha sonra evlilik için adým attýðýný belirterek, þöyle devam etti:
“Geçen yýlýn sonlarýna doðru, Ýstanbul'da Galatasaray Lisesinin önünde ona bir süpriz yaptým. Birlikte Ýstiklal Caddesi'nde yürürken 14 arkadaþý ellerinde çiçeklerle teker teker Güner'in yanýna geldi. Son olarak 15 yýlýn anýsýna da ben onbeþinci çiçeði uzatarak, bir sendikadan aldýðým megafonla evlilik teklif ettim. Tabii bu sýrada caddedeki herkes durup bizi izledi. Sonra teklifi kabul edip, yüzüðü takmasýnýn ardýndan caddede alkýþlar, ýslýklar, hatta çýðlýklar yükselmeye baþladý.”

Evlenme teklifinin ardýndan araya aileler girerek geleneklere göre Þule Güner'i ailesinden istediklerini anlatan Baltacý, Gebze'de gerçekleþtirdikleri niþanýn ardýndan düðün için hayatlarýnda önemli bir noktayý oluþturan Sarýkamýþ'ý seçtiklerini anlattý.

Baltacý, Þule ile ilk kez Sarýkamýþ'ta tanýþtýklarýný anýmsatarak, “Düðünümüzün de bu kentte olmasýný istedik. Kayak pistinin yanýndaki bir otelde gerçekleþtirdiðimiz düðünle dünyaevine girdik. Bu sayede 15 yýl önce koptuðumuz Sarýkamýþ'ta birçok aile dostumuz yeniden bir araya geldi” dedi.

 


http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080824013424_evlilik.jpg">

 
http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=5772&gkat=1 - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat