Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ýncir, hücreleri de yeniliyor

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4247
Tarih: 28-04-2024 Saat 00:38


Konu: Ýncir, hücreleri de yeniliyor
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Ýncir, hücreleri de yeniliyor
Mesaj Tarihi: 20-08-2008 Saat 14:18
Ýncir, hücreleri de yeniliyor

Ýncir, içerdiði yüksek protein, vitamin ve mineraller sayesinde hücreleri yeniliyor.

Amerikan Diyetetik Derneði’nin Denizaþýrý Ülkeler Türkiye Temsilcisi Diyetisyen Selahattin Dönmez, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, tazesinin yaz aylarýnda, kurusunun ise her zaman bulunabileceði incirin, özellikle sindirim sistemi için çok faydalý bir meyve olduðunu söyledi. Ýncirin, içerdiði yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini saðlayan bir besin olduðunu belirten Dönmez, "Ýncir, lif deposudur ve gut hastalýðýný iyileþtirici bir enzim olan fisin içerir. Ayrýca çok hafif baðýrsak çalýþtýrýcý özelliði olduðu da bilinmektedir. Ýncirin anti-kanserojenik etkisi üzerinde de çalýþmalar bulunmaktadýr" dedi.

Dönmez, Japonya’da yapýlan bir araþtýrmanýn deri altýnda tümör geliþtirilmiþ farelere enjekte edilen incir özünün, tümörleri 11 günde yüzde 39 oranýnda küçülttüðünün tespit edildiðini ifade ederek, "Ayrýca kemik saðlýðý, kan pýhtýlaþmasý ve saðlýklý sinir sistemi için gerekli kalsiyumun en yoðun bitkisel kaynaðý olduðu bilinmektedir. Anýnda enerji saðladýðý ve kramplarý engellediði için sporcular için oldukça faydalý bir besindir. Özellikle kuru incir, demir ve potasyum açýsýndan besin deðeri yüksek bir meyvedir" diye konuþtu.

"ÝNCÝRÝN SAKÝNLEÞTÝRÝCÝ ÖZELLÝÐÝ BULUNUYOR"

Ýncirin, içerdiði bazý asidler dolayýsýyla doðal bir sakinleþtirici özelliði taþýdýðýný da vurgulayan Dönmez, þunlarý kaydetti:

"Besin deðeri yüksek bir ürün olan kuru incir, kolay sindirilebilen fruktoz ve glikoz içerir. Protein miktarý birçok kuru meyvenin iki katýndan daha fazladýr. Diðer meyvelerle karþýlaþtýrýldýðý zaman kalsiyum, bakýr, magnezyum, potasyum ve kükürt bakýmýndan birinci, enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin bakýmýndan ikinci sýrayý aldýðý görülmektedir. Ýncir, içeriðindeki pektin nedeniyle, baðýrsaklarda toksik maddelerin atýlmasý, kandaki kolesterol düzeyinin düþürülmesi gibi yararlar saðlamaktadýr."

Dönmez, daha olgunlaþmamýþ incirlerin oda sýcaklýðýnda ve doðrudan güneþ ýþýðý almayan bir yerde, olgun incirlerin ise buzdolabýnda saklanmasý gerektiðini belirterek, taze incirin ara öðünlerde veya salatalarý lezzetlendirmek için kullanýlabileceðini ve kahvaltýda da tüketilebileceðini vurguladý


http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080818022114_incir.jpg">

http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=5539&gkat=12 - kaynak



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat