Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altýn Kural

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3470
Tarih: 27-04-2024 Saat 15:49


Konu: Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altýn Kural
Mesajı Yazan: hackers_kral
Konu: Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altýn Kural
Mesaj Tarihi: 14-11-2007 Saat 22:52
Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altýn Kural
 
Sabahlarý bir türlü uyanamýyor, azýcýk hareket edince hemen yoruluyorsan, bakýmýna ve yediklerine dikkat ederek, biraz tazelenmeye ne dersin? Ýþte sana 10 öneri...


1) Abur-cuburu kes: Günde gereksiz kaç kalori aldýðýnýn farkýnda mýsýn? Cipsler, kuruyemiþler, çikolatalar... Bunlarý hayatýndan bir süreliðine bile olsa çýkarttýðýnda, hem kilo vermiþ, hem de tazelenmenin en önemli aþamasýný gerçekleþtirmiþ olacaksýn.

2) Soda banyosu yap: Pompalý bir þiþeye doldurduðun sodayý biraz buzdolabýnda bekletip, yüzüne ve vücuduna sýk. En pahalý tonikten bile daha iyi sonuç alacaðýndan emin olabilirsin. Ünlüler öyle yapýyor!

3) Nane çayý iç: Nanenin içerdiði mentol nedeniyle ferahlatýcý bir etkisi vardýr ve kozmetikte en çok kullanýlan bitkidir. Diðer bir faydasý ise sindirimi kolaylaþtýrmasýdýr. Yemeklerden sonra içeceðin bir fincan nane çayýyla hem toksinlerden arýnýrsýn, hem de kendini daha hissedersin.

4) Nefesini tazele: Okaliptus da týpký nane gibi ferahlatýcý bir etkisi vardýr. Burun týkanýklýðýna çok iyi gelir. Nefesi tazeleyerek aðýz kokusunu önlemeye yardýmcý olur.

5) Buz kompleksi yap: Buzun da týpký soda gibi cildi ferahlatýcý etkisi vardýr. Her sabah yüzünü yýkadýktan sonra, buzluktaki buz parçalarýyla boynuna ve yüzüne dairesel hareketlerle masaj yap. Hatta aynýsýný göðüslerinde de deneyebilirsin!

6) Portakal kabuðundan faydalan: Diþlerin çok mu sarý görünüyor? Ýþe yaramayan diþ macunlarýný bir kenara býrak ve portakalýn mucize gücünden faydalan. Bir portakalýn kabuðunu ateþte kurut. Ýçine biraz tebeþir tozu ve karanfil ekleyip, hepsini toz haline getir ve diþlerini bu tozla fýrçala. Sonuca inanamayacaksýn!

7) Elma ye: Elma, bilinen en iyi detoks (arýnma) meyvesidir. Vücudunu arýndýrmak için, her gece yatmadan önce bir tane elma yemeði dene. Hazýmsýzlýk sorunun varsa, elmanýn kendisini yemek yerine suyunu içebilirsin.

8) Göz yorgunluðunu yok et: Bir mendilin arasýna rendelenmiþ elma ya da iki dilim çið patates koy ve birkaç dakika göz kapaðýnýn üzerinde beklet. Gözlerindeki yorgun ifadenin kaybolduðunu göreceksin.

9) Enerjini arttýr: Bunun en iyi yolu, küvete girmeden önce içine bir miktar biberiye atmak. Kendini çok daha iyi ve enerjik hissedeceksin.

10) Fresh parfümler kullan: Yazýn baharatlý, aðýr parfümler kullanmak, kendini daha çok yorgun hissetmene yol açacaðýndan; tercihini hafif, çiçek kokulu parfümlerden yana kullan. Hatta parfüm yerine deodorant kullanmayý dene!
     

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat