Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YENİ DERS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİCEK

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: İlköğretim ve Lise
Forum Tanımlaması: İlköğretim ve liselerimiz hakkında paylaşımlar..
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3249
Tarih: 27-04-2024 Saat 01:34


Konu: YENİ DERS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİCEK
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: YENİ DERS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİCEK
Mesaj Tarihi: 02-10-2007 Saat 06:38
  

Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, yenilenen ilköğretim programının gözden geçirileceğini belirterek, ''Öncelikle Türkçe, Teknoloji ve Tasarım, Matematik derslerinin programlarını yeniden gözden geçireceğiz'' dedi.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, ortaöğretim programlarını yenileme çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

''Ortaöğretim Projesi'' kapsamında ortaöğretim kurumlarında okutulan derslerin öğretim programlarının yenilendiğini anlatan Prof. Dr. Erdoğan, ''Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce ve Fransızca) derslerinin 9. sınıflarına ait öğretim programları hazırlanarak 2008-2009 öğretim yılından itibaren uygulanmak
üzere Kurul kararına bağlandı'' dedi.

10, 11 ve 12. sınıflara ait öğretim programlarının da 2007 yılı sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Erdoğan, böylece 2008-2009 öğretim yılından itibaren bu derslerin öğretim programlarının uygulanmasına 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak başlanacağını kaydetti.

Öğretim programlarını yenileme çalışmalarına başlarken olabildiğince çoklu ve çeşitli üniversite ve akademisyen katkısı almaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, 9. sınıf öğretim programlarının, 11 üniversiteden; 25 akademisyenin katkılarıyla hazırlandığını söyledi.

 

 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat