Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3115
Tarih: 28-03-2024 Saat 17:53


Konu: Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı
Mesajı Yazan: kral
Konu: Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı
Mesaj Tarihi: 29-08-2007 Saat 03:39
Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı  
Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanlığına, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül seçildi.

 
http://haber.mynet.com/galeri/menu.aspx?t_ct=10&t_st=471 - ABDULLAH GÜL'ÜN CUMHURBAŞKANLIK SEVİNCİ

TBMM Genel Kurulunda yapılan cumhurbaşkanı seçiminin 3. tur gizli oylamasına 448 milletvekili katıldı. Gül; 339 oyla cumhurbaşkanı seçilirken, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu 70, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli de 13 oy aldı. Oylamada 24 oy boş çıkarken, 2 oy da geçersiz sayıldı.

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=X1188299587390&date=28Agustos2007 - GÜL'ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Gül, 18.00'de and içecek

TBMM Başkanı Köksal Toptan Cumhurbaşkanına, seçildiğinin bildirilmesi ve andiçmesi için, birleşimi saat 18.00'de toplanmak üzere kapattı.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın seçim sonucunu açıklaması, Genel Kurulda alkışlarla karşılandı.


-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 29-08-2007 Saat 03:45
 
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Şeref Kapısı'nda askeri törenle karşılandı. Gül'ü, en yaşlı başkan vekili olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından karşılandı.

Abdullah Gül Meclis Genel Kurulu'nda yemin ediyor. Gül, Genel Kurul salonuna girerken ayakta ve alkışlarla karşılandı.



Gül şu şekilde yemin etti:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa’ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Genel Kurulunda and içmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasına, "Ülkemiz demokrasisinin ne kadar olgunlaştığını hem kendimize hem de bütün dünyaya bir kez daha gösterme fırsatı bulduğumuz bir dönemden geçiyoruz" diyerek başladı.



'BÜYÜK ATATÜRK'ÜN HEDEFİ, DAİMA AKLIMIZDA OLMALI'

Kısa bir süre önce bütün dünyanın takdirle izlediği bir genel seçim yapıldığını ve bugün de cumhurbaşkanı seçiminin en güzel biçimde tamamlandığını belirterek Gül, "Beni ülkemizin 11. cumhurbaşkanı olarak seçen yüce heyetinize en içten şükran duygularımı sunuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:"Bizler Türk milleti olarak, nice büyük devletler kurmuş, cihanşümul imparatorluklara sahip olmuş bir milletin, şerefli bir tarihin mirasçılarıyız. Başta devletin değişik kademelerinde yer alanlar olmak üzere, hepimiz, ilelebet yaşatmaya kararlı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin daha da güçlenmesi için elbirliğiyle çalışmalıyız.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Atatürk'ün koyduğu, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' hedefi daima aklımızda olmalı.

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugünlere, varlığını ve gücünü pekiştirerek ulaşmış bulunuyor. Biz bu Cumhuriyeti kolay kurmadık, bugünlere zahmetsiz gelmedik. Aziz vatanımızın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulanmış olması, bunun kanıtıdır. Cumhuriyetimizi kuran kadronun, önce saldırgan güçlere karşı bir İstiklal Savaşı vermesi, ardından da ülkemizi çağdaş milletler topluluğunun saygın bir üyesi yapmak üzere olağanüstü çabalar göstermesi gerekti. O dönemde ne büyük fedakarlıklara katlanıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu yüce Meclis, o fedakar kadronun hepimize armağanıdır.



"TARAFSIZLIĞIMI TİTİZLİKLE KORUYACAĞIM"

TBMM'nin milletin iradesiyle oluşan ve varlığıyla o iradeyi temsil eden,ülkemizin bugünü ve geleceğiyle ilgili bütün kararların alındığı yeganeçatı olduğuna işaret eden Abdullah Gül, "Yüksek katılımla gerçekleşenson genel seçimin oluşturduğu heyetiniz, milli iradeyi en geniş ve engüçlü bir biçimde temsil etmektedir. Demokrasimizin katılımcılık vetemsil özellikleri, bu seçimle daha da güçlenmiştir. Sizler gibi geniştemsil kabiliyetine sahip bir heyetin takdirlerine mazhar olmayı, kendimiçin büyük bir onur sayıyorum. Üstlendiğim şerefli görevin sorumluluğunuyerine getirirken, milletimizin siz değerli temsilcilerinin desteğineher zaman ihtiyaç duyacağım tabiidir" diye konuştu.

AYRINTILAR SÜRÜYOR...

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk vebugüne kadarki tüm cumhurbaşkanlarını saygıyla, ahirete intikal edenlerirahmetle andığını ve millet adına hepsine şükranlarını sunduğunu ifadeeden Gül, "Görevimin zorluğunun idrakindeyim. Cumhurbaşkanı devletinbaşıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğinitemsil eder; Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenliçalışmasını gözetir. Bunları yerine getirmek, bir anayasalgerekliliktir. Görevde bulunacağım süre içerisinde hiçbir ayırımyapmaksızın bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağım. Tarafsızlığımıtitizlikle koruyacağım ve devlet organlarının uyumlu çalışmasınısağlamak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim" dedi.



LAİKLİK İLKESİNİN DEĞERİ

"Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Anayasamızın değişmez hükümleriyle belirlenmiş bu nitelikler birbütündür ve her biri hiç kuşkusuz Cumhuriyetimizin temel değerleridir.

Bu ilkelerin hepsini, hiçbir ayrımcılığa tabi tutmadan savunmak ve herfırsatta güçlendirmeye çalışmak azmi ve kararlılığı içinde olacağım"diyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:"Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden laiklik, bir hak ve özgürlüklersistemi olan demokrasi içerisinde farklı hayat tarzları içinözgürleştirici bir model olduğu kadar, bir sosyal barış kuralıdır da. . .

Yalnız bu kadar da değil; hemen her toplumda zaman zaman baş gösterençatışma ve kavga unsurlarını daha baştan ortadan kaldırmanın en kestirmeyolu da yine laiklik ilkesine bağlılıktır. İçinde yer aldığımızcoğrafyaya özgü gerçekleri ve hassasiyetleri düşündüğümüzde, din vevicdan özgürlüğünü de içinde barındıran laiklik ilkesinin değerini dahaiyi kavramış oluruz.

Dikkatlerinizi çekmek istediğim önemli konuların en başında demokratiksisteme duyulması gereken güven geliyor. Vatandaşın yöneticilerinikendisinin seçtiği demokratik sistem, hukukun evrensel ilkelerine bağlı,hak arama yollarının açık olduğu, temel hak ve özgürlüklerin bireyselveya örgütlü olarak sonuna kadar kullanılabildiği bir yapıdır. Ülkeleringelişmesi ve insanların mutluluğu için asgari şart, açık bir toplumadönüşmektir. Anayasamızda da yer alan, fikir ve ifade özgürlüğü, din vevicdan özgürlüğü, insanlarımızın onurlu bir hayat sürdürebilmelerinin deteminatıdır. Şiddeti beslemeyen her türlü fikrin serbestçe ve korkusuzcaifade edilebildiği bir açık toplum olma hedefinden asla sapmamalıyız.

Çağdaş dünya, nicedir, özgürlüklerden korkmamayı öğrendi; bizler deözgürlüklerimize en hayati değerlerimiz olarak her durumda sahipçıkmalıyız. "-"ÇOĞULCULUKLA BESLENDİĞİ ORANDA.



"Günümüz dünyasında, farklı özelliklerin vurgulandığı, değişiklikten veçeşitlilikten korkulmayan bir anlayışın daha fazla kabul görmeyebaşladığını dile getiren Gül, "Bizi millet yapan değerler yerli yerindeise anayasal düzenin temel ilkeleri yerleşmiş ve herkes tarafındangözetiliyor ise böyle bir ortamda, farklılık ve çeşitliliklerimiz bizimiçin zafiyet unsuru değil, aksine en büyük zenginliğimiz olacaktır. Bugerçeği görebilirsek, birlik ve beraberliğimizi, dirlik ve düzenimizidaha da sağlamlaştırabiliriz. Demokratik kültürümüz çoğulculuklabeslendiği oranda, bizi biz yapan değerlere daha kolay sahipçıkabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:"Hepimizin bildiği gibi, devlet, insanların mutluluğunu, huzurunu,refahını, güvenini sağlamak için vardır. Bir tek vatandaşının dahi, din,dil ve etnik özellikleri yüzünden ya da ekonomik durumu nedeniylekendisine karşı ayrımcılık yapıldığını, horlandığını hissettiği birülke, çağdaş bir ülke olma vasfı taşıdığını iddia edemez.

Devlet görevinde, üzerine titrenmesi gereken en önemli nokta, insanodaklı bir hizmet anlayışının hakimiyeti olmalıdır. Asıl olan vatandaşındoğuşuyla kazandığı temel haklarıdır. Bu da devlet adına hareket eden,her kademeden bürokratların, her eğilimden siyasilerin, önceliklevatandaşın hak ve hukukunu korumakla görevli olduklarının bilincindebulunmalarını gerektirir.

Kadın-erkek eşitliğinin tam olarak sağlandığı, kadınlarımızın hayatınher alanına aktif olarak katılabildiği şartların gerçekleştirilmesiöncelikli hedefimiz olmalıdır. Bu amaca hizmet edecek her adımınızadestek olacağımı bilmenizi isterim. "

 

 
 
     

-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.


Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 29-08-2007 Saat 03:58
 11.Cumhurbaşkanlıgı seçiminde meclisten görüntüler:

  
 
 


-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat