Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ADSL Kullanýcýlarýndan Protesto Metni..So

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Off-Topic
Forum Adı: Genel
Forum Tanımlaması: Her konuda yazabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2805
Tarih: 20-04-2024 Saat 00:27


Konu: ADSL Kullanýcýlarýndan Protesto Metni..So
Mesajı Yazan: kral
Konu: ADSL Kullanýcýlarýndan Protesto Metni..So
Mesaj Tarihi: 11-04-2007 Saat 07:45
 
2006 yýlý itibariyle Oger Telekom'a açýk teklif yoluyla satýlan Türk Telekom A.Þ.'nin özelleþtirilmesinin ardýndan izlenen hizmet politikalarý, fiyat düzenlemeleri, teknoloji standartlarý gibi konularda aboneler, yapýlan açýklamalarla ortaya çýkan fiili durum arasýndaki çeliþkilerden dolayý büyük rahatsýzlýk duymaya baþladý... Bu rahatsýzlýk, özellikle son dönem fiyat düzenlemeleriyle birlikte yerini tepki ve öfkeye býrakmýþtýr. Ýþte 250.000 ADSL kullanýcýsý adýna iþbirliði ile hazýrlanmýþ açýk manifestosu...

Asagýda belirtilen rakamlar bircok ülkedeki internet bedellerini anlasýlabilecek sekilde belirtmekte ve kýyaslamaktadýr.Ýnternet konusunda en bilgisiz kullanýcýn dahi anlamasý ve soyuldugunu farketmesi icin oldukca yalýn bir dil ve benzetmeler kullanýlmýstýr.

Lutfen fiyatlarý mukayese ederken ulkelerin geliþmiþlik duzeylerýný býr standart kabul etmeyelým,cunku butun bedeller dolar kurunda gosterýlmýs olup,bedeli odenen hizmetin karsýlýgýný almayý ýstemek en dogal kullanýcý ve musterý hakkýdýr.

Sonucta en geliþmiþ ulkelerden bile katlarca fazla para odeyerek en yavas interneti kullanan ne yazýktýr ki milletimizdir.

Japonya 47 mbit 38$ Telekomun en ucuz kotasýz tarýfesýnden tam 188 kat hýzlý ve sadece 6$ pahalý

Ýsveç 24 mbit 35$ Telekomun en ucuz kotasýz tarýfesýnden tam 96 kat hýzlý ve sadece 3$ pahalý

Fransa 20 mbit 35$ Telekomun en ucuz kotasýz tarýfesýnden tam 80 kat hýzlý ve sadece 3$ pahalý

Honk Kong 10 mbit 16$ Telekomun en ucuz kotasýz tarýfesýnden tam 40 kat hýzlý ve 16$ ucuz

Bulgaristan 4.8 mbit 10$ Telekomun en ucuz kotasýz tarýfesýnden tam 19,2 kat hýzlý ve 22$ ucuz

Türkiye 2 mbit 146$ Telekomun en ucuz kotasýz tarýfesýnden tam 8 kat hýzlý ve sadece denemeyecek kadar ,114$ pahalý

Türkiye 0,25 mbit 32$ KARÞILAÞTIRMA YAPILAMAZ,DAHA YAVAÞI YOK!!!

Özet,

Japonya'da yaþýyor olsanýz suan kullandýgýnýz en ucuz kotasýz internete odediginiz paranýn uzerine sadece 6$ daha ekleyerek 188 kat daha hýzlý internete sahip olabilirdiniz.

Ýsveç'de yaþýyor olsaydýnýz suan kullandýgnýz en ucuz kotasýz internete odediginiz paranýn uzerine sadece 3$ daha odeyerek 96 kat daha hýzlý internete sahip olabilirdiniz.

Karþýlaþtýrmayý bahane bulup da uygun olmadýgýný savunacaklar icin Bulgaristan ornegini verelim.Bulgaristan'da yasýyor olsa idiniz suan kullanmakta oldugnuz en ucuz kotasýz internete odediginiz paranýn uzerine 22$ alýp, 19,2 kat daha hýzlý internet kullanabilirdiniz.

Acý bir gercek daha; Türk Telekom calýsanlarý evlerinde kullandýklarý 2 mbit kotasýz internet icin ayda yalnýzca 30YTL odemektedirler.Bu tarifeyi herhangi bir müþteri almak isterse fiyatý; 269 ytl'dir.Türk Telekom'un yaklasýk 50 000 calýþaný vardýr.

Sonuçta görülmektedir ki ülkemizdeki internet ücretleri dünya standartlarýndayken ,verilen internet hizmetleri dünya standartlarýnýn katlarca altýndadýr.

2006 yýlý itibariyle Oger Telekom'a açýk teklif yoluyla satýlan Türk Telekom A.Þ.'nin özelleþtirilmesinin ardýndan izlenen hizmet politikalarý, fiyat düzenlemeleri, teknoloji standartlarý gibi konularda biz aboneler, büyük rahatsýzlýk duymaktayýz. Bahsi geçen bu rahatsýzlýk, özellikle son dönem fiyat düzenlemeleriyle birlikte yerini tepki ve öfkeye býrakmýþtýr.

Türkiye, 2003 yýlý ile birlikte terminolojide "Broadband" yani "Geniþ Að" adý verilen hizmet kapsamý altýna alýnmýþ (ADSL), bu sayede baþta internet iletiþimi olmak üzere yüksek hýzda veri aktarým hakký biz abonelere sunulmuþtur. Mamafih, geçen 4 yýllýk süreç içerisinde izlenen yanlýþ politikalar nedeniyle baþlanýlan noktadan itibaren bir ilerleme saðlanamamýþ; biz son kullanýcýlar olarak haksýz yere fahiþ fiyatlar üzerinden hizmet almak zorunda býrakýlmýþýzdýr.

Öte yandan günümüz çaðdaþ trendinde rol almak isteyen ülkeler, teknolojinin bu en önemli nimetine sahip çýkarak gerekli altyapý çalýþmalarýný tamamlamýþ ve bu hizmeti abonelerine büyük bir kolaylýk ve kalite ile sunmuþtur. Ýþin Türkiye cephesinde ise durum ne yazýk ki acý vericidir. Bu aþamada Türkiye'nin bu hizmetlerini yürütmekle sorumlu tek kanalý Türk Telekom, aþaðýda listelenen konularda yatýrým yapmaktan kaçýnmýþ ve bizleri maðdur býrakmýþtýr.

1. Kapasite: 2003 yýlý sonlarýnda bulunan 300.000 ADSL kullanýcýsýna karþýn 2006 yýlý sonunda 1.500.000 ADSL kullanýcýsý bulunmaktadýr. %400'lük bu artýþ, sizin de takdir edeceðiniz üzere azýmsanamayacak bir miktardýr.

Bu kadarlýk bir artýþý istihdam edebilmek için ise yurtiçi ve yurtdýþý altyapý çalýþmalarý yapýlmasý gerekmesine raðmen tek bir çalýþma dahi yapýlmamýþ, hatta þu an itibariyle mevcut kullanýcýlar altyapý yetersizlikleri nedeniyle kendilerine sunulan hizmetleri saðlýklý bir þekilde alamaz olmuþtur.

Gün içerisinde sýk sýk kesilen internet baðlantýlarý, taahhüt edilen hýzlarýn altýnda verilen saðlýksýz baðlantýlar bu ihmalkarlýðýn açýk bir ispatýdýr. Mevcut Sayýn yetkili, fahiþ fiyatlar alýnmasýna karþýlýk verilen bu hizmet hangi aklý salim kullanýcýya, müþteriye daha da önemlisi insana yakýþmaktadýr?

2. Hýz: Birinci maddede deðinilen altyapý yetersizlikleri sonucu mevcut hýzlarda herhangi bir deðiþiklik yapýlmamýþ ve günümüzde 3. Dünya ülkelerinin sahip olduðu en yüksek hýz 2048kbps (2Mbit) olarak sunulmaya devam edilmiþtir. Oysa geliþmiþ dünya ülkelerinde hatta ve hatta birçok geliþmemiþ ülkede dahi en yüksek internet hýzý 4096kbps (4Mbit) ile 8192kbps (8Mbit) arasýnda deðiþmektedir.

3. Fiyat Politikasý: Özellikle bu madde, protestomuzun ana nedenini oluþturmaktadýr. Nitekim, mevcut tarifeler üzerinden verilen hizmet; çaðdýþý, postmodern bir uygulama dahasý yasal hükümlülüklerin yerine getirilememesidir. Ýlgili fiyat politikalarý dahilinde bile söz verilen hizmetler herhangi bir aksama olmadan yerine getirilememekte, dahasý ilgili kurumca (TTNet A.Þ.)bu hizmetlerin iyileþtirilmesi konusunda bir çaba gösterilmemektedir.

An itibariyle verilen ADSL hizmeti ise sunduðu parasal yükümlülükler nedeniyle biz milyonlarca ADSL abonesine darboðaz yaþatmakta, ekonomimizin gözler önünde olduðu bugünlerde çaresiz býrakmaktadýr. Ancak, ülkemizdeki bu uygulamanýn aksine diðer Avrupa ülkelerinde ayný hýzlar oldukça makul fiyatlar üzerinden sunulmaktadýr. Bilginize ithafen aþaðýda ilgili Avrupa ve Amerika ülkelerinin hýzlarý ve buna baðlý ücretleri ile Türkiye'de sunulan hýzlar ve ücretleri verilmiþtir.
 

-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 11-04-2007 Saat 07:45
 
a. Amerika Birleþik Devletleri:

i. 1.5Mbit, Aylýk ücret: 13$, Tür: sýnýrsýz, Saðlayýcý: RADSL (1,5 kat daha hýzlý)

ii. 1Mbit, Aylýk ücret: 65$ (94YTL), Tür: sýnýrsýz, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.

NOT: Türkiye'de 1.5Mbit internet hýzý bulunmamaktadýr. Buna en yakýn internet hýzlarý 1Mbit veya 2Mbit referans alýnmýþtýr.

NOT 2: Türkiye'de þu an sunulan en düþük ADSL internet hýzý 256 kbps, Amerika'da "Dial-up Replacement" adý verilen ve Türkiye'de 1999 yýllarýnda yaygýn olan Dial-Up (56 Kbps) baðlantý yerine genellikle abone olan kullanýcýlara hediye olarak verilmektedir.

b. Kanada:

i. 10 Mbit, Aylýk Ücret: 55.95$, Tür: sýnýrsýz, Saðlayýcý: Eastlink (5 kat daha hýzlý)

ii. 2Mbit, Aylýk Ücret: 88$ (128YTL), Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.

NOT: Türkiye'de sunulan en yüksek hýz 2Mbit olduðu için bu derece hýzdaki internetle karþýlaþtýrmak için bu referans seçilmiþtir.

NOT 2: Türkiye'de ADSL baþvurularýnda ayrýca ilaveten alýnan 29YTL'lik kurulum ücreti ilgili ülkede yoktur. Sadece bahsi geçen aylýk ücret ödenmektedir.

c. Ýngiltere:

i. 512 Kbps, Aylýk Ücret: 19$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: UK Online (Eþ Deðer)

ii. 512 Kpbs, Aylýk Ücret: 53$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.

d. Almanya:

i. 2Mbit, Aylýk Ücret: 26$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: Deutsche Telekom (Eþ Deðer)

ii. 2Mbit, Aylýk Ücret: 89$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.

e. Ýsviçre

i. 100Mbit, Aylýk Ücret: 40$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: TeliaSonera AB (100 kat daha hýzlý)

ii. 2Mbit, Aylýk Ücret: 88$ (128YTL), Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.

NOT: Türkiye'de sunulan en yüksek hýz 2Mbit olduðu için bu derece hýzdaki internetle karþýlaþtýrmak için bu referans seçilmiþtir.

f. Hýrvatistan

i. 5 Mbit, Aylýk Ücret: 36$, Tür:kotalý, Saðlayýcý: TriplePlay (Eþ Deðer)

1. 2 Telefon Hattý

2. Aylýk 120 dakika ücretsiz telefon konuþmasý

3. 5 Mbit Ýnternet (5GB Kotalý)

4. Bilgisayarda izlemek için 20 ücretsiz dijital TV kanalý

5. 5 adet e-mail adresi

6. 100MB mail alaný

7. Ücretsiz Dial-up servisi

8. Antivirus&Spam Korumasý

ii. 1 Mbit, Aylýk Ücret: 35$, Tür: kotalý, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.

1. Ekstra Telefon Hattý

2. Ekstra Telefon Ücretlendirmesi

3. 1 Mbit Ýnternet (9GB Kotalý)

4. 1 adet e-mail adres

5. 50 MB Alan

6. Ekstra dial-up ücreti

g. Bulgaristan

i. 2 Mbit, Aylýk Ücret: 32$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: Bulgarian Telecommunications (Eþ Deðer)

ii. 2Mbit, Aylýk Ücret: 88$, Tür:sýnýrsýz, Saðlayýcý: TTNet A.Þ.


Kaynak: Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_Internet_access_worldwide - http://en.wikipedia.org/wiki/Broadba...cess_worldwide


NOT: Tüm ücretler dolar kuru üzerinden hesaplanmýþ olup, 1.44YTL olarak alýnmýþtýr.

NOT 2: Tarife karþýlaþtýrmasý olarak Türk Telekom'un 1 Nisan 2007 tarihinden itibaren devreye sokacaðýný belirttiði "indirimli" tarifeler kullanýlmýþtýr.

NOT 3: Altyapý yetersizlikleri nedeniyle karþýlaþtýrma dahi yapýlamayan ülkeler için mevcut en yüksek hýz/kota sahibi tarife seçilmiþtir.



Yukarýda açýkça kaynaklarýyla belirtilen fiyatlara karþýlýk TTNet A.Þ. Genel Baþkaný Paul Doany'nin 06.03.2007 tarihli talihsiz açýklamasna iliþkin NTVMSNBC sitesinde yer alan haberden bir alýntý:

"...Türkiye'deki ADSL eriþim ücretlerinin yüksek olduðundan þikayet edildiðini anýmsatan Doany, Türkiye'deki eriþim ücretlerinin Avrupa ülkelerine göre en düþük düzeyde olduðunun rahatlýkla görülebileceðini, KDV dahil edildiðinde bile ADSL ücretlerinin Türkiye'de diðer ülkelere oranla çok rekabetçi olduðunu savundu..."


Kaynak: NtvMSNBC

Sonuç olarak, yukarýda listelenen altý ülkenin hepsinde de ne yazýk ki Türkiye hem hýz ve hizmet konusunda oldukça geri, ücret bakýmýndan ise ileride kalmýþtýr. Daha da ötesi, buna benzer 16 Avrupa ülkesi daha bulunmaktadýr. Ülkemizde bulunan ve 1 Nisan itibarý ile geçerli olan/geçerli olacak, açýklanan fahiþ tarifeler ise þöyledir:

256 Kbps 48 YTL-33$ (Sýnýrsýz, eski tarifeden farklý olarak 1 YTL indirim)

512 Kbps 77 YTL- 53$(Sýnýrsýz, eski tarifeden farklý olarak 12 YTL indirim)

1024 Kbps 94 YTL r11; 65$ (Sýnýrsýz, eski tarifeden farklý olarak 45 YTL indirim)

2048 Kbps 128 YTL-88$ (Sýnýrsýz, eski tarifeden farklý olarak 101 YTL indirim)


Görüldüðü üzere, öncesinde biz abonelerin þikayet ettiði ve yukarýda da madde madde saydýðýmýz durumlara karþýlýk TTNet A.Þ.'nin çözümü 1 Nisan 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak bu fahiþ tarife olmuþtur. Eðer fiyatlar ve indirim oranlarý dikkatlice incelinirse, görülecektir ki yüksek hýzdaki internet ücretleri ucuzlarken, herkesce fiyatlar nedeniyle ortak kullanýlan ve çoðunlukta olan düþük hýzdaki baðlantý ücretlerine "1 YTL" gibi komik bir indirim yapýlmýþtýr.


Bizim ihtiyacýmýz olan, yüksek hýzlara düþük fiyatlar üzerinden ulaþmaktýr. Ne yazýk ki Türk Telekom iþtiraký TTNet A.Þ., kendince seçtiði 49YTL'lik sýnýrýn altýna inmeyecek þekilde üst fiyatlara indirim yapmýþ, kýsacasý herhangi bir çözüm getirmemiþ hatta biz aboneler, Türk milletini ümitsizliðe sürüklemiþtir.


Bu metni okuyan siz ilgili kiþiden ricamýz ise yukarýda detaylý bir þekilde anlatýlan yaþadýðýmýz sorunlara gerçekçi çözümler getirilmesi için biz kullanýcýlara destek olmanýz, elinizde bulundurduðunuz basýn, medya, yayýn ve yayým organlarý üzerindeki yetkinizi kullanarak bize yardýmcý olmanýzdýr. Türkiye, yýllar yýlý sömürülen bir devlet olmaktan kurtulamamýþ ve ADSL hizmetlerinde de tekelci anlayýþýn kurbaný olmuþtur. Artýk buna bir son vermek amacýyla, desteklerinizi mutlaka bekliyoruz.

Bir milyonu aþan ADSL kullanýcýsý adýna 250.000 kullanýcý olarak diyoruz ki; Türkiye'de saðlýklý bir interneti, yurtdýþýnda Avrupa ülkelerinde olduðu gibi uygun fiyatlarda sahip olalým. Bizim bu yakarýþýmýza karþýlýk ilgili kiþinin acýnasý cevabýný büyük bir sitemle ve bir o kadar da piþkinlikle nitelendirmekteyiz. Lütfen bu kampanya esasýnda yardýmlarýnýzý esirgemeyiniz ve siz de artýk ilerleme yolunda atýlacak adýmlara önayak olunuz...


Eminiz ki duyarlý köþe yazarlarýmýz, ve deðerli Türk basýný bu noktada biz milyonlarca abonenin temsilcisi olacaktýr.


Saygýlarýmýzla;

TTNet A.Þ. ADSL Hizmetleri Kullanýcýlarý.
 

-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat