Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BAKLİYAT YEMEKLERİ

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=262
Tarih: 29-04-2024 Saat 08:30


Konu: BAKLİYAT YEMEKLERİ
Mesajı Yazan: kral
Konu: BAKLİYAT YEMEKLERİ
Mesaj Tarihi: 11-03-2006 Saat 01:36

ETLİ KURU FASULYE

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Fasulyeler bir gün önceden ıslatılır.  

Düdüklü tencereye 6 kaşık yağ, 250 gr kuşbaşı et, küçük küçük doğranmış 3 adet soğan konarak 10 dakika kadar kavrulur. Sonra küçük küçük doğranmış domatesler ve biberler eklenir. Biraz daha çevirdikten sonra, bir gece önceden ıslatıp, süzdüğünüz fasulyeleri, tuz ve su koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatınız. 50 dakika kadar pişiriniz.

400 gr Fasulye (2 su bardağı)

250 gr Kuşbaşı Et

6 yemek kaşığı Yağ

3 adet Kuru Soğan

3 adet Domates

2 Sivri Kırmızı Biber (ya da toz)

3 bardak Su ya da Et Suyu

Tuz

Fasulyeler düdüklü tencerede pişirilince gaz yapmaz. Onun için önceden haşlayıp suyunu dökmeye gerek yoktur.



-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat