Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bezelyeli kuskus

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2304
Tarih: 29-04-2024 Saat 11:46


Konu: Bezelyeli kuskus
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Bezelyeli kuskus
Mesaj Tarihi: 22-11-2006 Saat 19:14
120 ml. hindistancevizi sütü
120 gr. kuskus
1 adet soðan
1 diþ sarmýsak
10 gr. taze zencefil
150 gr. sultani bezelye
25 ml. zeytinyaðý
15 gr. köri
150 ml. sebze suyu
15 ml. limon suyu
Tuz
Karabiber


Sütü bir taþým kaynatýn. Tuz serpin ve kuskus ile karýþtýrýn. 10 dakika kabarmasý için bekletin. Soðaný küçük küp doðrayýn, sarmýsaðý eziciden geçirin. Zencefili soyup minik küp doðrayýn. Sultani bezelyeyi temizleyin ve küçük doðrayýn. Kaynar suda 10 dakika haþlayýp soðuk sudan geçirin. Soðan ve sarmýsaðý zeytinyaðýnda kavurun. Köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Zencefil ve sebze suyunu da ekleyin. 5 dakika kaynatýn. Kus- : kus ve bezelyeyi ilave ettikten sonra orta ateþte 5 dakika piþirin. Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandýrýn. Yanýnda kýzarmýþ tavukla servis yapýn. Piþmiþ kuskusu tencereye eklemeden ve servis yapmadan önce iki çatal yardýmýyla karýþtýrýp havalandýrýn.



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat