Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ýstanbul Film Festivali 1-16 Nisan da

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Sinema
Forum Tanımlaması: Sinema dünyasýndan haberler,fragmanlar film yorumlarý....
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=225
Tarih: 27-04-2024 Saat 00:24


Konu: Ýstanbul Film Festivali 1-16 Nisan da
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Ýstanbul Film Festivali 1-16 Nisan da
Mesaj Tarihi: 10-03-2006 Saat 19:22
Ýstanbul Kültür ve Sanat Vakfý'nca (ÝKSV) düzenlenen 25. Uluslararasý Ýstanbul Film Festivali, bu yýl 1-16 Nisan tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek.

25. Uluslararasý Ýstanbul Film Festivali, Alain Delon, Isabelle Huppert ve Gerard Depardieu'nun da aralarýnda yer aldýðý dünyaca ünlü sinema sanatçýlarýný aðýrlayacak.

Festivalin tanýtýmý amacýyla The Marmara Oteli'nde düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan ÝKSV Baþkaný Þakir Eczacýbaþý, 25. yýlý kutlanan festivalin mutlu bir yýl yaþadýðýný söyledi. Bu yýlýn önemli bir özelliðinin de vakfýn, Fransa Kültür Bakanlýðý ve çeþitli kültür kurumlarýyla ortaklaþa gerçekleþtireceði ''Fransýz Baharý'' etkinliklerinin film festivaliyle baþlamasý olduðunu anlatan Eczacýbaþý, bu çerçevede yýl boyunca çeþitli etkinlikler gerçekleþtireceklerini belirterek, 2009 yýlýnda da Fransa'da ''Türkiye Baharý'' düzenleyeceklerini anlattý.

Eczacýbaþý, bu yýl Erden Kýral, Þener Þen ve Þerif Sezer'e ''Onur Ödülleri'' verileceðini de kaydetti.

Fransýz sinemasýnýn unutulmaz jönü Alain Delon, 30 Mart Perþembe günü Ýstanbul'a geliyor. Sanatçýya, 31 Mart Cuma akþamý yapýlacak açýlýþ galasýnda ÝKSV'nin ''Yaþam Boyu Baþarý Ödülü'' sunulacak.

Fransa'nýn en yetenekli kadýn oyuncularýndan Isabelle Huppert de festivalin açýlýþ galasýndaki konuklardan biri olacak. Huppert de galada ''Sinema Onur Ödülü'' alacak.

Fransýz sinemasýnýn usta aktörü Gerard Depardieu da 14 Nisan'da Ýstanbul'a gelerek, ayný gece yapýlacak festivalin kapanýþ törenine katýlacak. Depardieu, törende ''Sinema Onur Ödülü'' alacak. Öte yandan ''Truva'' filminde rol alan Diane Kruger ile eþi Guillaume Canet de festivalin açýlýþ galasýna katýlacak. Festivalin Ýstanbul'a gelecek diðer bir konuðu da Bertrand Blier. Blier, 7 Nisan'da Emek Sinemasý'nda seyirciyle buluþacak.

Festival programý, geçen yýl belli baþlý festivallere katýlan, övgü ve ödül almýþ, baþarýsýný kanýtlamýþ yeni yapýtlarýn yanýsýra unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin baþyapýtlarýndan seçmeler içeriyor.

Festivalde, 42 ülkeden 199 yönetmenin 219 filmi seyirciyle buluþacak.

Festivalin film gösterimleri Beyoðlu'nda Emek, Atlas, Sinepop, Beyoðlu, Fransýz Kültür Merkezi ve Ýstanbul Modern sinemalarý ile Kadýköy'de Rexx Sinemasý'nda gerçekleþtirilecek.



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat