Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

''Hokkabaz''a bilirkiþi raporu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Sinema
Forum Tanımlaması: Sinema dünyasýndan haberler,fragmanlar film yorumlarý....
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2186
Tarih: 23-04-2024 Saat 08:42


Konu: ''Hokkabaz''a bilirkiþi raporu
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: ''Hokkabaz''a bilirkiþi raporu
Mesaj Tarihi: 17-11-2006 Saat 19:34
 
Cem Yýlmaz, ''Hokkabaz'' filminin senaryosuna iliþkin bilirkiþi raporu aldý. Bilirkiþi raporunda, filmin Savaþ Ay'a ait ''Þeytan Torbasý'' adlý senaryodan tamamen farklý olduðunun tespit edildiði bildirildi.

BKM Film'den yapýlan açýklamada, gazeteci Savaþ Ay'ýn bir süre önce, Cem Yýlmaz'ýn ''Hokkabaz'' adlý senaryosunun, kendisine ait ''Þeytan Torbasý'' adlý senaryosundan çalýndýðýný iddia ettiði hatýrlatýlarak, iddia üzerine Cem Yýlmaz'ýn, Ýstanbul 1 No'lu Fikri ve Sýnai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne baþvurarak her iki senaryo üzerinde karþýlaþtýrmalý bilirkiþi incelemesi yapýlmasýný talep ettiði belirtildi.

Açýklamada, þöyle denildi: ''Bilirkiþilerin iki senaryo üzerinde yaptýklarý inceleme sonucunda; Cem Yýlmaz'a ait 'Hokkabaz' senaryosu ile Savaþ Ay'a ait 'Þeytan Torbasý' adlý senaryonun birbirinden tamamen farklý olduðu tespit edildi. Diðer yandan konuyla ilgili olarak, filmin yapým þirketi BKM Film adýna, avukat Oðuz Müftüoðlu tarafýndan Marmara Üniversitesi'ne de baþvurulmuþ, ayrýca bilimsel mütalaa alýnmýþtýr. Gerek üniversite, gerekse adli inceleme sonunda, her iki senaryo arasýnda fikir hýrsýzlýðý bir yana, esinlenme dahi bulunmadýðý tespit edilmiþtir.''

BKM Film'den yapýmcý Necati Akpýnar da yaptýðý açýklamada, ''Hokkabaz'' filmiyle ilgili ortaya atýlan iddialarýn artýk insaf ve mizah sýnýrlarýný aþtýðýný ifade etti.

 




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat