Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bademli Çubuk

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2174
Tarih: 28-04-2024 Saat 03:40


Konu: Bademli Çubuk
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Bademli Çubuk
Mesaj Tarihi: 16-11-2006 Saat 12:24
1 yemek kaşığı
1 su bardağı süt
yarım paket vanilya
20 gr. un
Yarım portakal kabuğunun rendesi
100 gr. irmik
2 adet yumurta
70 gr. badem
kızarma yağı
tuz

Sütü, vanilya, biraz tuz ve portakal kabuğu rendesi ile kaynatın, irmiği süte katın, pürüzsüz bir karışım elde edin. Karışımı miksere alın içine 1 yumurta kırın iyice hamur haline gelene kadar karıştırın, bu karışımı hamur sıkma torbasına koyup yağlanmış kağı üzerinde çubuklar halinde sıkın, çubukların kuruması için 1 saat bekletin. Kalan yumurtayı çırpın, bademleri ince kıyın, kurumuş badem çubuklarını önce yumurtaya sonra bademe bulayarak kızgın yağda kızartın.



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat