Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yusuf: 'F.Bahçe bambaþka bir yer'

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2167
Tarih: 01-05-2024 Saat 16:25


Konu: Yusuf: 'F.Bahçe bambaþka bir yer'
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Yusuf: 'F.Bahçe bambaþka bir yer'
Mesaj Tarihi: 16-11-2006 Saat 07:55
 
Yusuf: 'F.Bahçe bambaþka bir yer'



Denizlispor Kaptaný Yusuf, F.Bahçe maçý sonrasý kendisine yöneltilen sorulara ilginç yanýtlar verdi...

"Fenerbahçe’de, kulübede bile oturmak Anadolu’da oynamaktan iyidir. Sabretsinler. Çünkü Fenerbahçe bambaþka bir yer. Ayrýlýnca daha iyi anlýyor insan."

Denizlispor Kaptaný Yusuf Þimþek, Fenerbahçe maçý sonrasý kendisine yöneltilen sorulara ilginç yanýtlar verdi... Son iki maçta gönül verdiði, ekmeðini yediði Fenerbahçe’ye karþý baþarýlý futbolu ile alkýþlanan Yusuf, sarý lacivertli kulüpten ayrýldýktan sonra yakaladýðý çýkýþýný anlattý. Formunun zirvesine çýkan tecrübeli futbolcu sorulara dobra dobra cevaplar verdi.

-Denizlispor’un kaptaný olarak çok seviliyorsun. Buna raðmen Fenerbahçe’den ayrýldýðýna piþman gibisin?

Fenerbahçeli futbolculara hep ayný þeyi söylüyorum. Bu camianýn kýymetini bilsinler. Kulübede bile oturmak Anadolu’da oynamaktan iyidir. Sabretsinler, sýra onlara gelinceye kadar çalýþsýnlar. Çünkü Fenerbahçe bambaþka bir yer. Anadolu’ya gidince onu görüyor insan. Geçen hafta Ceyhun’la da dertleþtik bu konuda.

- Attýðýn çalýmlara herkes hayran. Allah vergisi bir yetenek galiba?

Evet. Bir de okul zamanýnda Japon kale maç yapardým sürekli. Herkesin bir kalesinin olduðu maç. Önüme gelene gol atardým. Antrenmanlarda bazen kaleciler "Abi yapma rezil ediyorsun" diyorlar. Günümde olursam, dünyanýn en iyi savunmasýný bile manyak ederim. Benim gibi kolay adam geçen Arda var. Ama kendine iyi bakmasý þart.

- Sezon baþýnda büyük takýmlar seni istemiþti. neden gerçekleþmedi transferin?

Evet, Beþiktaþ, Galatasaray ve Trabzon benimle ilgilendi. Lazaroni iþime yaramaz diye istememiþ. Þimdi yine gündemlerine olduðumu öðreniyorum. Hatta baþkaným Ali Ýpek, "Seni Beþiktaþ istedi ama vermedim, dedi. Ben de, canýn saðolsun, dedim.

-Fenerbahçe’den ayrýlmanda özel yaþamýnýn da etkisi oldu mu? Ya da soruyu þöyle soralým, Denizlispor’daki baþarýnda evliliðinin etkisi nedir?

Futbol yaþantýma evlilik ve çocuktan sonra düzen geldi. Kýzým Derinnaz bana uðurlu geldi. Kesinlikle insanýn hayatý düzene giriyor ve kendisini daha çok iþine veriyor.

- Þimdiki teknik direktörünle aran nasýl? Denizlispor son haftalarda iyi bir hava yakalamýþa benziyor?

Faruk Hadzibegiç tanýdýðým en mükemmel insan ve hoca. Þu anda 31 yaþýndayým, beni her gittiði takýma götürmek istediðini söylüyor. "Sen en az 6 yýl daha futbol oynarsýn" diyor.

- Gözünü kapatýp bir düþün. Fenerbahçe’den bir oyuncuyu Denizlispor’a alma þansýn olsa. Kimi isterdin?

Denizli’ye bir futbolcu alacak olursam, bu isim Appiah olur. Çok güçlü, çok mücadele ediyor. Tuncay da iyi bir futbolcu. Ýyi de bir insan. Tekniðini biraz daha geliþtirmesi gerek. 

- 5 yýl önce þampiyon olduðun zaman da deðiþik mevkilerde oynadýn. O zamanki Fenerbahçe nasýldý?

Mustafa Denizli çok iyi bir teknik direktör. Revivo, Rapaiç, Anderson, Baliç gibi üst düzey oyuncularýn yanýnda bana yer açmak için sað beke çekti. Fenerbahçe’de bir türlü istediðim yerde oynamadým. Buna raðmen baþarýlý olduðumu düþünüyorum. 

- Unutamadýðýn maçlar hangileri?

Mustafa Denizli, Galatasaray’la oynadýðýmýz bir þampiyonluk maçý öncesinde beni odasýna çaðýrdý, "Emre’nin iþini bitirir misin" dedi. Ben de "Evet" dedim. "Peki çýk oyna o zaman" dedi. Hem Emre’yi tuttum. Hem maçý 2-1 kazandýk. Hem de gol attým. Lorant zamanýnda da 6-0’lýk maçta sað bek oynamýþtým.

- Fenerbahçe camiasýna kýrgýnlýðýn var mý?

Hayýr, Fenerbahçe sevgisi bende hiç bitmeyecek. Tek kýrgýnlýðým baþkan Aziz Yýldýrým’a. Haberim olmadan beni Akçaabat Sebatspor’a sattý. Telefonla sorduðumda ’evet sattým’ dedi. Sebat’tan ayrýlýrken, kiralýk gittiðimi düþünüyordum. Bu transferde 200 bin YTL’ye yakýn zararým oldu.

F.Bahçe’den ayrýldýðýmda 80 bin YTL alacaðým vardý. Bir gün bile istemedim. Buna karþýlýk Denizli’de þampiyonluðu kaybettiklerinden bir hafta sonra Fenerium’a olan 1.5 bin YTL borcumdan dolayý evime haciz geldi.

- Ocak ayýnda baþka bir takýma gider misin?

Denizli’de bir baþka oynuyorum. Bu þehir benim ikinci memleketim. Denizli tarihinde hiçbir futbolcu tribüne çýkýp amigoluk yapmamýþtýr. Geçen yýl oyundan alýndýktan sonra Diyarbakýr maçýnda tribüne çýktým. Ama profesyonelim. Özellikle büyüklerden teklif alýrsam gitmeyi isterim. 

- Avrupa’ya neden gitmedin?

Geçtiðimiz yýl Belçika Birinci Ligi’nden teklif almýþtým. Son anda vazgeçtim. Avrupa’da oynamak isterdim ama kýsmet deðilmiþ.

Þimdiki aklýmla Real’de oynardým

DÜNYA
futbolunu fýrsat buldukça takip ettiðini anlatan Yusuf, "En beðendiðin oyuncular kim? Ve hangi takýmda oynamak isterdin?" sorusuna þöyle cevap verdi: Dünya futbolunda Ronaldinho bir numaram. Beðendiðim birçok isim var ama onu seyretmek büyük bir keyif. Bugünkü aklým ve profesyonelliðim 24 yaþýnda olsaydý, Real Madrid’de banko oynardým. En az Zidane kadar faydalý olurdum. Baliç de Real Madrid’e gidip döndü. Eðer kendime iyi baksaydým, gerçekten dünyanýn en büyük kulüplerine giderdim. Belki fazla çalýmcý olarak görünüyorum ama takým oyununu iyi bilirim.

Alex’in rolünde heykelim dikilirdi

FENERBAHÇE’nin Brezilyalý yýldýzý Alex de Souza’nýn iyi bir futbolcu olduðunu söyleyen Yusuf, "Alex ligin en deðerli oyuncularýndan biri. Onu nasýl deðerlendiriyorsun?" þeklindeki bir soruya, "Alex’e verilen özgürlük bana verilseydi, o þartlarda Fenerbahçe’de oynasaydým, heykelimi dikerlerdi. Herkes koþuyor, o duruyor. Ben 3.5 yýl formasýný giydiðim Fenerbahçe’de hiç kendi yerimde oynamadým. Buna raðmen tribünler beni hiçbir zaman ýslýklamadý. Taraftar ile her zaman gönül baðým olmuþtur" cevabýný verdi.

Ümit’i oynatmamak futbol katliamýdýr

Denizlispor’un hafta boyunca Alex’i durdurmak için önlem aldýðýný dile getiren Yusuf Þimþek, "Fenerbahçe karþýsýnda fazla pozisyon vermediniz. Bu kadar iyi futbolcunun olduðu bir takýma iki maçtýr yenilmiyorsunuz. Bunun sýrrý nedir?" sorusunun cevabýný da þöyle verdi: "Herþey para deðil öncelikle. Biz takým olarak ziyi mücadele ettik, kaybedeceðimizi hiç düþünmedik ve puanýmýzý aldýk. Teknik olarak da Zico’nun Ümit Özat’ý oynatmamasý futbol adýna bir katliamdýr. Son maçýnda 3 gole katkýda bulunan Ümit, en azýnda ikinci yarýda oynamalýydý. Tomas da Alex’i kilitledi. Fenerbahçe fazla pozisyon bulamadý."

Milli Takým’a seçilemediðim zaman üzülüyorum

AMilli Takým’a seçilmediðim için zaman zaman üzülüyorum. Ama kafama çok fazla takmýyorum. Zaman zaman bu konuda kendimi de eleþtiriyorum. Fenerbahçe’deyken oynamayý hak etttiðimi daha fazla düþünüyordum.

Ersun hoca fazla yükleniyor

Eski hocan Ersun Yanal için ne düþünüyorsun. Vestel büyük bir düþüþ yaþadý son haftalarda?

Ersun Yanal çok yetenekli bir teknik direktör. Gittiði her takýmda baþarýlý olur. Vestel’in son haftalardaki düþüþü, sezon baþýndaki aðýr idmanlardan kaynaklanýyor. Aþýrý yükleme yapýldýðý için futbolcularda düþme oluyor.

YEMEKTE BULUÞTULAR
Denizlisporlu Yusuf Þimþek, maç akþamý bir restonda Hürriyet ekibi ile bir araya geldi. Yazarýmýz Altan Tanrýkulu ile Sadi Kemal Yaþar, yýldýz futbolcu ile uzun süre sohbet etti.

Kaynak: Hürriyet/Sadi Kemal Yaþar



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat