Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bademli Kýyma Kavurma

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2143
Tarih: 29-04-2024 Saat 08:24


Konu: Bademli Kýyma Kavurma
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Bademli Kýyma Kavurma
Mesaj Tarihi: 15-11-2006 Saat 01:08
Malzemeler: 500 gram kýyma, 1 yemek kaþýðý sývýyað, 1 kahve fincaný ikiye ayrýlmýþ badem, 2 yemek kaþýðý ince kýyýlmýþ kuru soðan, 1 kahve fincaný et suyu, tuz, 1 çay kaþýðý sarýmsak tozu, 1 çay kaþýðý karabiber, 1 yemek kaþýðý limon suyu, l çay kaþýðý nane, 1 adet domates ve 14-15 adet ýspanak yapraðý.

Hazýrlanýþý: Uygun bir tavada sývýyaðý kýzdýrýn. Ýçine kabuðu soyulup ortadan ayrýlmýþ iç bademleri koyup, pembeleþene kadar kavurun. Bademleri delikli bir kepçe ile ayrý bir kaba alýn. Ayný tavada kýyýlmýþ soðanlarý kavurun ve kýymayý ilave edin. Suyunu çektikten sonra et suyu, sarýmsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin. Karýþtýrarak, kýyma suyunu çekip kavrulmaya baþlayýncaya kadar piþirin. Badem, limon suyu ve kuru naneyi ekleyin. Bir kez karýþtýrýp, ateþten alýn. Servis tabaðýna, ýspanak yapraklarýný dizin. Kavrulmuþ kýymayý yapraklarýn üstüne koyun. Üzerini dilimlenmiþ domatesle süsleyip servis yapýn.



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat