Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MISIRLI PILAV

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2122
Tarih: 01-05-2024 Saat 01:54


Konu: MISIRLI PILAV
Mesajı Yazan: dafne
Konu: MISIRLI PILAV
Mesaj Tarihi: 14-11-2006 Saat 01:39
MALZEMELER

2 su bardaðý pirinç
4 bardak et suyu
2 su bardaðý mýsýr konservesi
1 kahve fincaný soya yaðý
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIÞI

Pirinci ýlýk tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yaðý kýzdýrýp pirinci ilave edin ve kavurun. Ýçine mýsýr ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatýn. Ateþten alýp 20 dakika dinlenmeye býrakýn. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat