Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bahçıvan Çorbası

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2095
Tarih: 27-04-2024 Saat 18:30


Konu: Bahçıvan Çorbası
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Bahçıvan Çorbası
Mesaj Tarihi: 13-11-2006 Saat 07:06
Malzemeler:
Koyun eti (kemiksiz) - - 125 gram
Soğan 1 küçük boy 50 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Su (sıcak) 6 su bardağı 1200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Lahana 1-2 yaprak 50 gram
Pırasa 1/2 küçük boy 50 gram
Kereviz 1/2 küçük boy 100 gram
Havuç 1 küçük boy 30 gram
Erişte 1/2 çay bardağı 30 gram
Bulgur 1/4 çay bardağı 20 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Yapılışı:
Eti 1 santimetreküp irilikte doğra. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Et, soğan ve yağı tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, 20-25 dakika pişir. Salçayı ekle, karıştır, suyu ve tuzu koy, et yumuşayana değin pişirmeye devam et. Diğer sebzeleri yıka, pırasayı ayıkla, kereviz ve havucu soy, hepsini özelliklerine göre, yarım santimetreküp irilikte, küçük küçük doğra veya yarım santimetre kalınlığında kıy, erişte ve bulgurlarla birlikte kaynayan karışıma ekle, 30-35 dakika daha pişir, kara biber serp.  

-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat