Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Soðan her derde deva

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2082
Tarih: 14-05-2024 Saat 03:08


Konu: Soðan her derde deva
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Soðan her derde deva
Mesaj Tarihi: 13-11-2006 Saat 04:24
 
Ýçinde bol miktarda A,B ve C vitamini bulunan soðan, kalp ve prostat bozukluðu, sinir zafiyeti, cilt hastalýklarý ve cinsel iktidarsýzlýk gibi birçok hastalýða iyi geliyor.

Soðanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalý maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazým arttýrýcý fermentler bulunduðunu kaydeden uzmanlar, soðanýn kalp ve prostat bozukluðu, pankreas tembelliði (þekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalýklarý, cinsel iktidarsýzlýk, mide zayýflýðý gibi hastalýklara iyi geldiðini, bol idrar söktürdüðünü ve vücutta birikmiþ su ve üreyi dýþarý attýðýný bildirdi. Soðanýn, vücuttaki fazla tuzu da dýþarý attýðýný belirten uzmanlar, pankreasý çalýþtýrarak insülin ifrazatýný arttýrdýðýný ve kanda þeker seviyesini düþürdüðünü kaydetti.

Fazla soðan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüðünü ve o ülke halkýnýn uzun yaþadýðýný ifade eden uzmanlar, soðanýn, karaciðeri ve baðýrsaklarý dezenfekte edip zehirlerini temizlediðini ve gýdalarýn orada vücudu zehirlemesini önlediðini, baðýrsak kurtlarýný döktüðünü belirtti.

Aðýzdaki soðan kokusunun giderilmesi için yemekten sonra ekmek kabuðu veya maydanoz çiðnenmesinin yeterli olduðunu belirten uzmanlar, soðanýn patateslerden ayrý, kuru, soðuk bir yerde saklanmasý gerektiðini, çünkü soðanýn patateslerden salýnan nemle yumuþadýðýný ifade etti. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat