Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ameliyatsýz ve kansýz sinüzit tedavisi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2035
Tarih: 15-05-2024 Saat 02:17


Konu: Ameliyatsýz ve kansýz sinüzit tedavisi
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Ameliyatsýz ve kansýz sinüzit tedavisi
Mesaj Tarihi: 09-11-2006 Saat 01:53
 
 
Ameliyatsýz ve kansýz sinüzit tedavisi  
Sinüzit, Türkiye'de her yýl 15 milyona yakýn  insaný etkileyen bir saðlýk sorunu. Ayný zamanda halk arasýnda saðlýk problemleri arasýnda ilk sýralarda sayýlan þeker hastalýðý ve kalp yetmezliðinden daha fazla hayat kalitesini bozan bir hastalýk. Sadece fiziksel ve fonksiyonel açýdan deðil, psikolojik olarak da kiþiyi etkiliyor.
 
Yapýlan bir araþtýrma, hastalýðýn Amerika'da her yýl 8 milyar dolarýn üzerinde ilaç maliyetine yol açtýðýný ortaya koyuyor. Bu durum Türkiye'de de çok farklý deðil.

KANAMASIZ VE EN GEÇ 1 GÜNDE GÜNLÜK HAYATA DÖNMEYÝ SAÐLAYAN YENÝ BÝR TEDAVÝ
 
Kulak Burun Boðaz Uzmaný Operatör Doktor Süreyya Þeneldir, sinüzit hastalýðýnýn baþlarýnda uygulanan ilaç tedavisinin soruna çözüm getirdiðini ancak orta ve ileri derecedeki hastalýk için müdahale gerektiðini belirtti.

Bugüne kadar ileri derecedeki hastalara, hastanede yatmayý gerektiren, kanamalý ve  ameliyat sonrasý istirahat gerektiren endoskopik cerrahi yöntemi kullanýldýðýný hatýrlatan Op. Dr. Þeneldir, kanama sonrasý körlük ve beyin kanamasý gibi ciddi komplikasyonlarýn ortaya çýkmasý nedeniyle yeni tedavi yöntemleri arayýþýna girildiðini vurguladý. 

Operatör Süreyya Þeneldir, balon sinüsoplasti adý verilen tekniðin hastalýk tedavisinde yeni bir dönem açtýðýný belirtti.

Bu teknikle daralmýþ olan sinüs delikleri açýlýyor ve sinüs aðzýna bir balon yerleþtiriliyor.Daha sonra balon serum ile þiþirildikten sonra þiþen balon týkalý olan  sinüsin aðzýný geniþletiyor.

Balon sinüsoplasti ile, uygulanan diðer tekniklerin aksine burun içinde hiçbir dokuya zarar vermeden, kanamaya yol açmadan ve tampon gerekmeden hýzlý bir þekilde iyileþme saðlanarak hastanýn müdahaleden bir gün sonra günlük yaþantýsýna dönmesi saðlanýyor.

Günlük yaþantýdan uzak kalmadan, zaman kaybetmeden, hastanede yatmadan, uygulama yapýlan bölgede herhangi bir kesiðe gerek duymadan kýsa sürede sonuç alýnan bu yöntem sinüzit tedavisinde yeni bir sayfa açýyor.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat