Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sultanlar doludizgin: 3-1

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Diðer Branþlar
Forum Tanımlaması: Diðer Spor Branþlarý, Tenis, Kung Fu, Aikido, vs hepsi burda
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2033
Tarih: 19-04-2024 Saat 08:55


Konu: Sultanlar doludizgin: 3-1
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Sultanlar doludizgin: 3-1
Mesaj Tarihi: 09-11-2006 Saat 01:50
 
15. Dünya Bayanlar Voleybol Þampiyonasý 2. tur grup ilk maçýnda (A) Bayan Voleybol Milli Takýmý, Tayvan'ý 3-1 yendi. (D) grubu maçlarýndan 4. sýrada çýkan milli takým, (A) grubunu namaðlup lider olarak tamamlayarak 2. tura çýkan Tayvan karþýsýnda ilk sette iyi savunma yapan rakiplerine ayný taktikle cevap verdi. Bu sette etkili hücumlar yapan Bayan Voleybol Milli Takýmý, setten 25-17 üstün ayrýldý.

Ýkinci setin baþýnda 7-1'lik seri yakalayan milliler, iyi savunmayla Tayvan'a az sayý verip, ilk teknik molaya da 6 sayý farkla 8-2 önde giren taraf oldu.

Çok iyi savunma yapan iki takýmýn sayý mücadelesinde uzun rallilerin yaþanmasý, karþýlaþmanýn daha zevkli bir hale gelmesini saðlarken, Türkiye, ikinci teknik molaya da 5 sayý farkla 16-11 galip girdi.

Ýlk iki sette 6'sý servis olmak üzere toplam 8 hatayla oynayan Bayan Voleybol Milli Takýmý'nda tek servis kaçýrmayan oyuncu Özlem oldu. Ýyi savunma yapmasýyla dikkat çeken Tayvan ise bu setlerde hiç servis hatasý yapmadý.

Toplam 24 dakika süren ikinci sette Türkiye rakibine 25-16'lýk üstünlük saðladý ve setlerde 2-0 öne geçti.
3. sete Türkiye iyi baþlamadý. Karþýlýklý alýnan sayýlarýn alýndýðý bu sette ilk teknik molaya Tayvan 8-7'lik üstünlükle önde girerken, ilk iki setteki oyununu sürdüremeyen milliler, bu setten 25-21'lik sonuçla yenik ayrýldý ve setlerde skor 2-1 oldu.

4. sete Tayvan üst üste bulduðu sayýlarla 3-0 üstün baþladý.

Orta oyuncu Eda'nýn oyuna girmesiyle birlikte hücumda etkili olan Türkiye, arka arkaya aldýðý sayýlarla 6-4 öne geçti. Tayvan'ýn hatalý hücumlarýyla da sayýlar bulan Bayan Voleybol Milli Takýmý, bu setin ilk teknik molasýna 8-6'lýk üstünlükle önde girdi.

Neslihan, Natalia ve Esra'nýn etkili oyunlarýna, tek ayak üstünde kayarak hücumlarda baþarýlý olan Aysun'un da eklenmesi Türkiye'nin üst üste sayýlar bulmasýna neden oldu.

Son setin ikinci teknik molasýný da üstün geçen milliler, 22 dakika süren setten 25-17, karþýlaþmadan da 3-1 galip ayrýlan taraf oldu.

Tayvan ile (E) grubundaki 2. turun ilk maçýnda mücadele eden (A) Bayan Voleybol Milli Takýmý, önceki gün vefat eden eski Baþbakanlardan Bülent Ecevit'in anýsýna formalarýna siyah kurdela takarak çýktýlar.

Milliler, gruptaki ikinci maçýnda yarýn TSÝ ile 11.00'de ev sahibi Japonya ile puan mücadelesine çýkacak.

Salon: Nagoya Rainbow
Hakemler: Andrey Zenovich  (Rusya), F. Leuthasser  (Almanya)
Tayvan: Chen Shu Li, Lin Ching, Kou, Lin Chun Yi, Chen Mei Ching, Wu  (Szu, Yeh Hui Hsuan, Juan )
Türkiye: Özlem, Elif, Neslihan, Esra, Natalia, Aysun, (Gülden, Deniz, Eda )
Setler: (17-25, 16-25, 25-21, 17-25)
Süre: 89 dakika (20, 24, 23, 22)




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat