Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ýstanbul'dan Harlem geçti

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Basketbol
Forum Tanımlaması: Basketbol Hakkýndaký Düþüncelerýnýzý Burada Paylaþabilirsiniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2022
Tarih: 20-04-2024 Saat 17:38


Konu: Ýstanbul'dan Harlem geçti
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Ýstanbul'dan Harlem geçti
Mesaj Tarihi: 06-11-2006 Saat 18:51
 
Ýstanbul'dan Harlem geçti
Dünyaca ünlü basketbol þov takýmý Harlem Globetrotters (Harlem Gezginleri), Türkiye turnuvasý kapsamýnda Ýzmir ve Ankara'dan sonra Ýstanbul'da da basketbolseverlerin karþýsýna çýktý.

Abdi Ýpekçi Spor Salonu'nda yapýlan gösteriye, Ýstanbullu basketbolseverler büyük ilgi gösterdi. Basketbolseverlerin yoðun ilgisi nedeniyle karþýlaþma öncesinde salona giden yollarda trafik sýkýþýklýðý yaþandý. Trafik nedeniyle çok sayýda basketbolsever, gösterinin baþlama saatinde salona gelemeyince, gösteri yaklaþýk 30 dakika geç baþladý. Çok sayýda kiþi, araçlarýný salonun bulunduðu yol boyunca kaldýrýmlara park etti. Gösteri baþladýktan sonra da salona gelen izleyiciler oldu.

SALONDA ÝZDÝHAM

Abdi Ýpekçi Spor Salonu, Harlem Globetrotters gösterisiyle yine tarihi günlerinden birini yaþadý. Harlem'in gösterisi için 66 ile 88 YTL'den satýlan loca biletlerinin yanýsýra, 44 YTL'den satýlan tam ve 24 YTL'den satýlan indirimli tribün biletleri tamamýyla tükenirken, Abdi Ýpekçi Spor Salonu da týklým týklým doldu. Gösteriyi yaklaþýk 12 bin kiþi izledi.


Harlem Globetrotters'ýn þovu için Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Gençlik ve Spor Ýstanbul Ýl Müdürü Tamer Taþpýnar da salona geldi. Atalay ve Taþpýnar, gösteri maçý baþladýktan bir süre sonra salondan ayrýldý. A Milli Basketbol Takýmý Baþantrenörü Bogdan Tanjeviç, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Sadettin Saran'ýn yanýsýra Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Aurelio da eþi ve çocuðuyla salonda gösteri maçýný izleyenler arasýnda yer aldýlar.

HARLEM YÝNE KAZANDI
Gösteri maçýnda Harlem Globetrotters, New York National takýmýyla karþýlaþtý. Karþýlaþma sýrasýnda oyuncularýn yaptýðý güzel hareketler ve attýklarý þýk basketler, tribünlerden büyük alkýþ aldý. Karþýlaþma öncesinde ve maç sýrasýnda Harlem Globetrotters oyuncularýnýn zaman zaman birbirleriyle Türkçe konuþmasý da basketbolseverleri güldürdü.

Harlem Globetrotters'lý oyuncular, gösteri maçý sýrasýnda zaman zaman bazý seyircileri de oyun alana alarak, þova dahil etti. Gösteri maçýný Harlem Globetrotters 92-69 kazandý. Karþýlaþma sonrasý Harlemli oyuncular, saha kenarýna inen basketbolseverlere imza daðýttý. Basketbolseverler, oyunculardan imza almak için birbirleriyle yarýþýrken, saha kenarýnda izdiham oluþtu.

BASIN TRÝBÜNÜ DEÐÝÞTÝ

Harlem Globetrotters'ýn gösterisi için salondaki basýn tribününün yeri deðiþtirildi. Gösteri nedeniyle basýn tribünü kaldýrýlýrken, basýna diðer pota arkasýnda yer verildi. Bu arada gösteri sýrasýnda foto muhabirlerine saha kenarýnda ilk 10 dakika görüntü izni verildi. Foto muhabirleri daha sonra pota arkasýnda kendilerine ayrýlan yerden fotoðraf çekebildi.





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat