Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Türkiye de 'Coca Cola' ya ilk yasak!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1933
Tarih: 28-04-2024 Saat 18:20


Konu: Türkiye de 'Coca Cola' ya ilk yasak!
Mesajı Yazan: *_limon_*
Konu: Türkiye de 'Coca Cola' ya ilk yasak!
Mesaj Tarihi: 29-10-2006 Saat 23:38
 

http://www.gidaraporu.com/gida_colaya-ilk-yasak.htm -

- Türkiye’de 'Coca Cola' ya ilk yasak!


Yýllýk 1,5 milyon izleyicisi olan Ýstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde Coca Cola ve Pepsi satýþý yasaklandý.
Hindistan, Letonya ve Ýngiltere’deki bir üniversitede ‘içinde zararlý madde olduðu ve insan saðlýðýna zarar verdiði’ gerekçesiyle satýþý yasaklanan Coca Cola ve Pepsi’ye Türkiye’den ilk yasak, sivil toplumdan geldi.



Sahibi olduðu markalaþmýþ ‘Myshowland’ olan adýný ‘Ýstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’ olarak deðiþtirerek herkese örnek olan Mustafa Özbey, þimdi de gösteri merkezinde Coca Cola ve Pepsi satýþýný yasakladý.

‘Türk halkýnýn saðlýðýnýn en az Letonyalý veya Hintliler kadar deðerli’ olduðunu vurgulayan Özbey, eylül ayýnda baþlayacaklarý yeni sezonda gösteri merkezinin hiçbir yerinde Coca Cola ve Pepsi satýlmayacaðýný söyledi.

Gösteri merkezinin içindeki ve çevresindeki büfeleri kendilerinin iþlettiðini kaydeden Mustafa Özbey, “Kiraya versek de þartlý veririz” dedi.

Ýstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nin dünyanýn ikinci, Avrupa’nýn ise en büyük gösteri merkezi olduðunu belirten Özbey, “Her yýl gelen 1,5 milyon izleyicimizin yüzde 30-40’ý Coca Cola ve Pepsi içiyor. Aslýnda bu iþten epey de kârlý çýkýyoruz. Hatta cola’nýn reklamýný yapsak daha büyük kâr ederiz. Ama Türk halkýnýn saðlýðý bizim kazancýmýzdan daha önemli.” diye konuþtu.

Cola ve yabancý sigara nedeniyle Türkiye’den çok büyük paralarýn yurtdýþýna gittiðini kaydeden Mustafa Özbey “Zararsýz olduðu ispat edilene kadar gösteri merkezimizde asla bu tür maddeler satýlmayacak.” dedi.

http://www.8sutun.com/node/19334

 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Hawk
Mesaj Tarihi: 29-10-2006 Saat 23:58
 güzel bir baþlangýç umarým devamýda gelir



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat