Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cumhuriyetimiz 83 yaþýnda

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1928
Tarih: 17-05-2024 Saat 04:02


Konu: Cumhuriyetimiz 83 yaþýnda
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Cumhuriyetimiz 83 yaþýnda
Mesaj Tarihi: 29-10-2006 Saat 17:31
 
 
Cumhuriyet Bayramý için ilk tören, Anýtkabir'de düzenlenecek. Buradaki tören, saat 08.45'de devlet protokolünün kortej yürüyüþü ile baþlayacak. Cumhurbaþkaný Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün kabrine çelenk konulmasý, saygý duruþunda bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn söylenmesinin ardýndan Anýtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.
 
Tören meydanýnda bulunan sivil ve askeri personel ile öðrenciler de Ulu Önder'in kabrinin önünden saygý geçiþinde bulunacaklar.
 
Anýtkabir ziyaretinin ardýndan, Cumhurbaþkaný Ahmet Necdet Sezer, TBMM'de tebrikleri kabul edecek.
 
TBMM'deki tören, Cumhurbaþkaný Sezer'in saat 09.30'da kabul salonunda yerini almasý ve Ýstiklal Marþý'nýn çalýnmasý ile baþlayacak.
 
Daha sonra, davetliler, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanýnda yerlerini alacak ve Cumhurbaþkaný Sezer, birlikleri denetleyerek halkýn bayramýný kutlayacak. Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýndan sonra, okul ve birlikler tören geçiþi yapacaklar.
 
Cumhurbaþkaný Sezer, akþam da Çankaya Köþkünde resepsiyon verecek.
 
Cumhuriyet Bayramý, tüm yurtta, KKTC'de ve dýþ temsilciliklerde de kutlanacak.
 
Cumhuriyet Bayramý kutlamalarýna, askeri ve sivil bandolar da renk katacak. 29 Ekim Pazar günü, Deniz Kuvvetleri Komutanlýðý Bandosu Kuðulu Park'ta, Hava Kuvvetleri Komutanlýðý Bandosu Akköprü Ankamall önünde, Polis Bandosu Göksu Parký'nda, Ankara Büyükþehir Belediyesi Mehter Takýmý Ulus'taki Atatürk Anýtý'nda, Jandarma Genel Komutanlýðý Bandosu Çayyolu-Mesa'da 15.00-16.00 saatleri arasýnda konser verecek.
 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat