Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Derbi F.Bahçe nin 83-71

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Basketbol
Forum Tanımlaması: Basketbol Hakkýndaký Düþüncelerýnýzý Burada Paylaþabilirsiniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1734
Tarih: 23-04-2024 Saat 08:38


Konu: Derbi F.Bahçe nin 83-71
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Derbi F.Bahçe nin 83-71
Mesaj Tarihi: 15-10-2006 Saat 04:27
Beko Basketbol Ligi'nde sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe Ülker, Abdi Ýpekçi Spor Salonu'nda Beþiktaþ Cola Turka'yý 83-71 maðlup etti. Mücadeleye Fenerbahçe Ülker, Mrsic, Solomon, Ýbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan ve Kambala; Beþiktaþ Cola Turka ise Reese, Barýþ Özcan, Cevher Özer, Thomas ve Sales ilk beþi ile baþladý.

Karþýlaþmaya Ýbrahim Kutluay'ýn serbest atýþlardan bulduðu sayýlarla baþlayan Fenerbahçe Ülker'e, konuk ekip Brooks Sales'in serbest atýþ çizgisinden bulduðu sayýlarla yanýt verdi. Damir Mrsic'in üçlüðü ve Kaspars Kambala'nýn sayýlarý ile etkili olan Fenerbahçe 3. dakikayý 7-4 önde geçti. Beþiktaþ Cola Turka ise Cevher Özer'in üçlüðü ile skora dengeyi getirdi. (7-7)

Barýþ Özcan ile serbest atýþlarý deðerlendiremeyen Beþiktaþ Cola Turka'ya, Kambala'nýn pota altýnda bulduðu 4 sayý ile yanýt veren Fenerbahçe Ülker, skoru da 11-7'ye getirdi. Beþiktaþ Cola Turka James Thomas ile basket bulsa da, Fenerbahçe Ülker 5. dakikayý 11-9 önde geçti. Hücumda pota altýný iyi kullanan Sarý-lacivertliler, Mirsad Türkcan'ýn üst üste bulduðu 5 sayý ile ilk periyodun bitimine 3:33 dakika kala skoru 16-11'e getirdi. Willie Solomon'un üçlüðü ile farký 7 sayýya çýkaran (18-11) Fenerbahçe Ülker'e Aubrey Reese, Jamel Thomas ve Arda Vekiloðlu'nun sayýlarý ile yanýt veren Siyah-beyazlýlar, 0-8'lik seri yakalayarak öne geçti. (18-19).

Suskunluðunu Willie Solomon ile bozan Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 22-19 önde tamamladý. Ýkinci periyoda Djuro Ostojic'in sayýlarý ile baþlayan Beþiktaþ Cola Turka'ya Hakan Demirel ve Ömer Onan'ýn basketleri ile yanýt veren Fenerbahçe Ülker, 13. dakikada skoru 26-21'e getirdi. Beþiktaþ Cola Turka Djuro Ostojic ve James Thomas ile sayýlar üretse de, Fenerbahçe Ülker Kaspars Kambala ile içeriden, Willie Solomon ile dýþ atýþlardan sayýlar üreterek ilk yarýnýn son 5 dakikasýna 33-27'lik skorla girdi. Savunmasýný sertleþtiren Sarý-lacivertliler, Willie Solomon ve Mirsad Türkcan'ýn üçlükleri ile ilk yarýnýn bitimine 4 dakika kala farký 12 sayýya (39-27) kadar çýkardý. Top kayýplarý yapan ve Beþiktaþ Cola Turka karþýsýnda Kaspars Kambala ve Willie Solomon ile sayýlar üreten Fenerbahçe Ülker, skoru 43-27'ye getirdi. Beþiktaþ Cola Turka, son dakika içerisinde 4 sayý bulsa da, Fenerbahçe Ülker, Ýbrahim Kutluay'ýn üçlüðü ile ilk yarýyý 46-33 önde tamamladý.

Ýkinci yarýya Jamel Thomas'ýn sayýlarý ile baþlayan Beþiktaþ Cola Turka, Djuro Ostojic'in serbest atýþtan bulduðu sayý ile skoru 46-36'ya getirdi. Willie Solomon, Mirsad Türkcan ve Kaspars Kambala ard arda basketler bularak farkýn kapanmasýna izin vermeyen Fenerbahçe Ülker farký 15 sayýya (55-40) çýkardý. Pota altýnda Oðuz Savaþ, dýþ atýþlarda Damir Mrsic ile etkili olan Sarý-lacivertli takým, üçüncü periyodun son 2 dakikasýna 63-46 önde girdi. Damir Mrsic'in üçlüðü ve Oðuz Savaþ'ýn sayýlarý ile farký 20 sayýya (68-48) Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ýn serbest atýþtan bulduðu sayýlar ile son periyoda 69-48 önde girdi.

Son periyotta farkýn azalmasýna izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, normal sürenin son 6 dakikasýna 78-55 önde girdi. Pota altýnda Semih Erden ve Ira Clark ile sayýlar üreten Fenerbahçe Ülker, savunmasýný sertleþtirirken farký da açtý. 37. dakikayý 83-57 önde geçen Sarý-lacivertliler, potasýnda 4 sayý görse de son 2 dakikaya 83-61 önde girdi. Normal sürenin bitimine 1:54 dakika kala Fenerbahçe Ülker'den Hakan Demirel, Barýþ Özcan ile girdiði mücadelede omzundan sakatlanarak oyunu terk etti. Üstünlüðünü koruyan Fenerbahçe Ülker maçý da 83-71'lik skorla kazandý.

SALON: Abdi Ýpekçi
HAKEMLER: Mehmet Keseratar , Ersan Kartal , Deniz Kýyak 
FENERBAHÇE ÜLKER: Mrsic  12, Solomon  16, Ýbrahim Kutluay  10, Mirsad Türkcan  13, Kambala  14, Hakan Demirel  2, Ömer Onan  3, Rasim Baþak , Semih Erden  5, Oðuz Savaþ  7, Ira Clark  1
BEÞÝKTAÞ COLA TURKA: Aubrey Reese  6, Barýþ Özcan  3, Cevher Özer  13, Jamel Thomas  25, Brooks Sales  8, Erkan Veyseloðlu  2, Barýþ Güney , Djuro Ostojic  9, Arda Vekiloðlu  5, Levent Bilgin , Derya Yannier 
1. PERÝYOT: 22-19
DEVRE: 46-33 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3.PERÝYOT: 69-48

Maçtan notlar:

Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonunun ilk derbisi olan Fenerbahçe Ülker-Beþiktaþ Cola Turka maçýnda, sarý-lacivertli taraftarlar takýmlarýný yalnýz býrakmadý.

Ýki takým arasýndaki anlaþma gereði Beþiktaþ seyircisinin salona alýnmadýðý derbi maçta, Abdi Ýpekçi Spor Salonu'na gelen yaklaþýk 7 bin Fenerbahçe taraftarý, takýmlarýný coþkuyla destekledi. Karþýlaþma öncesinde taraftarlar, takýmý tribünlere çaðýrýp alkýþladý. Taraftarlarýn Mirsad'ý ''Piskopat Mirsad'' diye tribünlere çaðýrmasý dikkati çekti. Mirsad bu çaðrýya eliyle taraftarlarý selamlayarak cevap verdi.

-ÝBRAHÝM 7 YIL SONRA TARAFTARINI KARÞISINDA-

Ülker'in Fenerbahçe ile sponsorluk anlaþmasý imzalamasýnýn ardýndan yeniden eski takýmýna gelen Ýbrahim Kutluay, 7 yýl sonra ilk kez Ýstanbul'da sarý-lacivertli taraftarlarýn karþýsýna çýktý. Fenerbahçe'den 7 yýl önce Yunanistan'ýn AEK Atina takýmýna transfer olan Ýbrahim Kutluay, çeþitli takýmlarda oynadýktan sonra bu yýl yeniden eski takýmýna dönmüþtü. Ýbrahim'e büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, tecrübeli oyuncuyu tribünlere çaðýrýp, alkýþladý.

-BAÞKAN YILDIRIM DA ÝZLEDÝ-

Karþýlaþmayý Fenerbahçe Kulübü Baþkaný Aziz Yýldýrým da izledi. Derbi maçta Yýldýrým'ýn yaný sýra asbaþkanlar Mahmut Uslu, Murat Özaydýnlý, Ali Koç, yöneticiler Ali Yýldýrým, Ömer Temelli, Semih Özsoy, Beþiktaþ Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Yahya Kemal Gencer, Hüseyin Yücel ve Süleyman Eren protokol tribünündeki yerlerini aldýlar.

Bu arada, Basketbol Federasyonu, karþýlaþmadan önce iki takým yöneticilerine, sponsorlara ve basýn mensuplarýna Abdi Ýpekçi Spor Salonu'ndaki restoranda iftar yemeði verdi. Karþýlaþmayý Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti Yýldýz Milli Basketbol Takýmý oyuncularý da izledi.



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat