Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ati’nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Donaným & Hardware
Forum Adı: Donaným
Forum Tanımlaması: Bilgisayar donanýmlarýyla ilgili sorunlar ve çözümler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1716
Tarih: 28-04-2024 Saat 07:30


Konu: Ati’nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Ati’nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti
Mesaj Tarihi: 13-10-2006 Saat 19:26
Ati'nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti Hýz Aþýrtma Efsanesi DFI ile Buluþtu
 

Birkaç yýl öncesine kadar ülkemizde son kullanýcý açýsýndan ismi bile telaffuz edilmeyen ama özellikle Nvidia'nýn, AMD iþlemciler için çýkardýðý nForce 4 yonga setini kullanan LanParty serisi anakartlarý ile hýz aþýrtma (overclock) alanýnda gerek ülkemizde gerekse dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi baþaran ve kýsa sürede deðiþik rekorlara imza atan DFI, hakkýnda son günlerde çýkan masa üstü bilgisayar pazarýna yönelik anakart üretimini býrakacaðýna dair söylentilere en güzel cevabý üzerinde çalýþtýðý Lanparty UT RD600 - T2R/G modeline ait resimleri ortaya çýkararak verdi.

Bilindiði gib Ati'nin Intel'in Core 2 Duo "Conroe" iþlemcileri için geliþtirdiði RD600 yonga seti þimdiden bu iþlemciler iin en yüksek performansý veren yonga seti olmaya aday. Zira anakartýn ES (Enginering Sample - Mühendislik Örneði) örnekleri üzerinde yapýlan denemelerde 520 fsb'ye ulaþabildiði söyleniyorki bu oldukça iyi bir rakam. Özellikle DFI gibi hýz aþýrtma uzmaný markalar ile bu deðerlerin çok daha geliþtirilebiceði de belirtiliyor. Tabi bunu gören Intel'in Ati'nin dolayýsý ile AMD'nin kendi iþlemcisi üzerinde söz sahibi olmasýný engellemek için Tayvanlý anakart üreticilerine bu yonga setine sahip anakart üretmemeleri konusunda baský yaptýðý da belirtilmekte.

http://images.dailytech.com/nimage/2707_large_Photo-1.jpg"> http://images.dailytech.com/nimage/2709_large_Photo-2.jpg">
Resimleri üzerine týklayarak büyütebilirsiniz. Resimler http://www.dailytech.com/ - dailytech.com sitesinden alýnmýþtýr.

Biz anakarta geri dönersek, þu an modelin teknik özellikleri hakkýnda çok detaylý bilgiler henüz verþilmemiþ olsa bile anakart üzerinde ilk dikkat çeken nokta 3 adet x16 PCIe slotunun yer alýyor olmasý. Bunlardan ikisinin Crossfire için kullanýlacaðýný düþünrsek 3. slot için çeþitli söylentiler var. Bu söylentiler arasýnda öne çýkaný ise 3. slotun fizik iþlemler için kullanýlacaðý yönünde. Bunun dýþýnda þuan gelen bilgilere göre yine anakart üzerinde 3 adet PCI slotu, diðer LanParty modelleri gibi 2 adet Gigabit ethernet desteði, UV duyarlý slotlar, yüksek tanýmlý ses ki DFI anakart üzerindeki elektrik daðýlýmýný daha verimli hale getirmek için, ses yongasýný PCB üzerinden alarak "Karajan" ismini verdiði ayrý bir modül olarak anakart'ýn yanýnda veriyor.

DFI'nin yeni RD600 LanParty modelinin önümüzdeki ay çýkmasý bekleniyor. Fiyat olarak DFI tarafýndan net bir bilgi gelmese de yeni LanParty'nin fiyatýnýn 200$'ýn altýnda olmasý beklenmiyor. Ayrýca bildiðiniz gibi RD600 Ati tarafýndan Intel iþlemciler için üretilen son yonga seti olacak hatta DFI'nin bu modeli, Ati'nin RD600 yonga setini kullanan tek model olma ihtimali de bulunmakta.



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat