Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oscar’da : En Ýyi ler belli oldu..

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Sinema
Forum Tanımlaması: Sinema dünyasýndan haberler,fragmanlar film yorumlarý....
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=14
Tarih: 26-04-2024 Saat 03:11


Konu: Oscar’da : En Ýyi ler belli oldu..
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Oscar’da : En Ýyi ler belli oldu..
Mesaj Tarihi: 08-03-2006 Saat 01:20
Akademi ödülleri olarak da bilinen Oscar Ödülleri'nin 78'incisi Los Angeles'ta düzenlenen muhteþem bir törenle sahiplerini buldu. 'Crash', 'En Ýyi Film', Philip Seymour Hoffman 'En Ýyi Erkek Oyuncu', Reese Witherspoon da 'En Ýyi Kadýn Oyuncu' ödülünü aldý.

Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanatlarý Akademisi tarafýndan ünlü Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenen ve ABC televizyondan canlý olarak yayýnlanan ödül töreninde altý dalda aday gösterilen 'Crash', 'En Ýyi Film' ödülünü aldý.
'En Ýyi Orjinal Senaryo ve En Ýyi Kurgu' ödüllerini de alan 'Crash' gecenin yýldýzý olurken, 'Brokeback Daðý' filminin yönetmeni Ang Lee de 'En Ýyi Yönetmen' ödülüne layýk görüldü.

Philip Seymour Hoffman 'Capote' filminde canlandýrdýðý eþcinsel yazar Truman Capote tiplemesiyle 'En Ýyi Erkek Oyuncu' ödülüne layýk görülürken, Reese Witherspoon da 'Walk the Line' filminde canlandýrdýðý country þarkýcýsý June Carter karakteri ile 'En Ýyi Kadýn Oyuncu' ödülünün sahibi oldu.

'Syriana' filmindeki rolüyle 'En Ýyi Yardýmcý Erkek Oyuncu' ödülünü alan George Clooney Oscar ödülleri tarihinde birinde oyuncu, birinde yazar ve yönetmen olmak üzere iki ayrý filmde üç dalda aday gösterilen ilk isim olmuþtu. Gecede 'En Ýyi Yardýmcý Kadýn Oyuncu' dalýnda Oscar heykelciðini ise 'Constant Gardener' filmindeki rolüyle Rachel Weisz aldý.

78. Oscar ödül töreninde, 'En Ýyi Orjinal Senaryo' ödülünü 'Crash' filminin senaryosunu kaleme alan Paul Haggis & Bobby Moresco kazanýrken, 'En Ýyi Uyarlama Senaryo' ödülünü de 'Brokeback Daðý' filminin senaryosunu uyarlayan Larry McMurtry ve Diana Ossana aldý.

'En Ýyi Kurgu' ödülünü 'Crash' filmindeki baþarýsýyla Hughes Winborne alýrken, 'King Kong' filmi de 'En Ýyi Ses Düzeni', 'En Ýyi Ses Kurgusu' ve 'En Ýyi Görsel Efekt' ödüllerini alarak geceden üç ödülle ayrýldý.

Japon filmi 'Memoirs of a Geisha' da gecede üç ödül alan filmler arasýnda yer aldý. 'En Ýyi Sanat Yönetmeni' ödülünü John Myhre ve filmin set dekorasyonunu yapan Gretchen Rau paylaþýrken, 'En Ýyi Görüntü Yönetmeni' ödülünü Dion Beebe, 'En Ýyi Kostüm Tasarýmý' ödülü de Colleen Atwood aldý.

'En Ýyi Belgesel Film' ödülüne, 'March of the Penguins', 'En Ýyi Kýsa Belgesel Film' ödülüne ise 'A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin' layýk görüldü.

'En Ýyi Animasyon Filmi' dalýndaki ödül 'Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit'e giderken, 'En Ýyi Kýsa Animasyon Filmi' ödülü de 'The Moon and the Son: An Imagined Conversation' adlý filme verildi.

'En Ýyi Makyaj' ödülünü fantastik epik 'The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe' filmiyle Howard Berger ve Tami Lane'in paylaþtýðý gecede, Gustavo Santaolalla 'Brokeback Mountain' filmi için yaptýðý müzikle 'En Ýyi Müzik', Jordon Houston, Cedric Coleman ve Paul Beauregard da 'Hustle&Flow' filmi için besteledikleri 'Hard Out Here For a Pimp' adlý þarkýyla 'En Ýyi Þarký' ödülünü aldý.

Gecede 'En Ýyi Yabancý Film' ödülü 'Tsotsi' adlý film ile Güney Afrika Cumhuriyeti'ne giderken, 'Oscar Onur' ödülüne de Robert Altman layýk görüldü.

En Ýyi Film: "Crash"
En Ýyi Yönetmen: Ang Lee (Brokeback Mountain)
En Ýyi Erkek Oyuncu: Philip Seymour Hoffman (Capote)
En Ýyi Kadýn Oyuncu: Reese Witherspoon (Walk the line)
En Ýyi Yardýmcý Erkek Oyuncu: George Clooney (Syriana)
En Ýyi Yardýmcý Kadýn Oyuncu: Rachel Weisz (The Constant Gardener)
En Ýyi Yabancý Film: Tsotsi (Güney Afrika Gavin Hood)
En Ýyi Orijinal Senaryo: Paul Haggis & Bobby Moresco (Crash)
En Ýyi Uyarlama Senaryo: Larry McMurtry ve Diana Ossana (Brokeback Mountain)
En Ýyi Kurgu: Hughes Winborne (Crash)
En Ýyi Ses Düzeni: King Kong
En Ýyi Ses Kurgusu: King Kong
En Ýyi Görsel Efekt: King Kong
En Ýyi Sanat Yönetmeni: John Myhre ve Gretchen Rau (Memoirs of a Geisha)
En Ýyi Görüntü Yönetmeni: Dion Beebe (Memoirs of a Geisha)
En Ýyi Kostüm Tasarýmý: Colleen Atwood (Memoirs of a Geisha)
En Ýyi Belgesel Film: March of the Penguins
En Ýyi Kýsa Belgesel Film: A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin
En Ýyi Animasyon Filmi: Wallace & Gromit: The Curse of the Were Rabbit
En Ýyi Kýsa Animasyon Filmi: The Moon and the Son: An Imagined Conversation
En Ýyi Makyaj: Howard Berger ve Tami Lane (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)
En Ýyi Müzik: Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain)
En Ýyi Þarký: Hard Out Here For a Pimp (Jordon Houston, Cedric Coleman ve Paul Beauregard "Hustle&Flow")
Oscar Onur ödülü: Robert Altman


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat