Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Üniversite öğrencilerine öneriler

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Üniversiteler & Kampüsler
Forum Tanımlaması: Türkiye'de bulunan tüm üniversiteler hakkında bilgi topyalabiliceğiniz bölüm
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1317
Tarih: 19-04-2024 Saat 07:58


Konu: Üniversite öğrencilerine öneriler
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Üniversite öğrencilerine öneriler
Mesaj Tarihi: 15-09-2006 Saat 20:22
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Aladağ, üniversiteye yeni başlayan ve özellikle okumak için şehir değiştiren, ailelerinden ayrı yaşayacak olan öğrencilere oryantasyon programları uygulanması gerektiğini söyledi.
 
Yrd. Doç. Dr. Aladağ, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için üniversite yaşamının, akademik, sosyal ve kişisel olarak yeni deneyimler yaşayacakları gelişimsel bir geçiş süreci olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Aladağ, üniversite yaşamında öğrencilerden, akademik talepleri karşılamaları, üniversitenin sosyal yaşamıyla bütünleşmeleri, kazanılan yeni sosyal özgürlüklerle baş etmeleri, daha fazla bireysel olmaları, kendi cinsleri ve karşı cinsle olan ilişkilerini sorgulamalarının beklendiğini kaydetti.

Farklı bölgelerden ya da şehirlerden gelen öğrenciler başta olmak üzere üniversiteye yeni adım atan tüm öğrencilerin üniversiteye uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla üniversiteler tarafından ''Oryantasyon Programları'' yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Aladağ, küçük yerlerden büyük şehirlere gelen öğrencilerin kimi zaman kültür şokları yaşadıklarını ve içlerine kapandıklarını kaydetti.
 
Üniversitelere yeni adım atan öğrencilerin okula uyum sağlayabilmesi için üniversite rektörlüklerine, fakültelere ve bölümlere büyük görevler düştüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aladağ, öğrencilerin, kendilerinden beklenenler konusunda bilgilendirilmeleri gerektiğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Aladağ, şunları kaydetti: ''Bu anlamda üniversitelerde kurumsal ve sosyal destek sağlanmalıdır. Bu konuda üniversite, fakülte ve ilgili bölümüne çok büyük görevler düşmektedir.Üniversite içinde destek sistemleri dediğimiz üniversitenin birimleri harekete geçirilmelidir. Öğrenciler, farklı ihtiyaçları konusunda hangi birimlerden bilgi
alabilecekleri konusunda bilgilendirilmelidir. Öğrencilerin üniversitede karşılaşacakları sorunlarla baş etmeleri ve üniversiteye uyum sağlamaları için onlara önleyici psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri kapsamında grup rehberliği ya da grupla psikolojik danışma programları yürütülmelidir.''
 
mynet haber


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: GOLDMAN
Mesaj Tarihi: 16-09-2006 Saat 03:48
Yrd. Doç. Dr. Aladağ, küçük yerlerden büyük şehirlere gelen öğrencilerin kimi zaman kültür şokları yaşadıklarını ve içlerine kapandıklarını kaydetti.
 
 
iyinoktaya parmak basmışş



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat