Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Eze eze þampiyon ispanya 70-46

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Basketbol
Forum Tanımlaması: Basketbol Hakkýndaký Düþüncelerýnýzý Burada Paylaþabilirsiniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1303
Tarih: 23-04-2024 Saat 09:13


Konu: Eze eze þampiyon ispanya 70-46
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Eze eze þampiyon ispanya 70-46
Mesaj Tarihi: 04-09-2006 Saat 04:56



Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Þampiyonasý finalinde Ýspanya ve Yunanistan karþý karþýya geldi. Boða, Komþu'yu sahada eze eze zirveye çýktý...

Ýspanya final maçýnýn ilk yarýsýný 43-23, üçüncü periyodu ise 54-34 önde bitirdi. Ancak 20 sayýlýk fark maç sonunda 23 sayýya ulaþarak þampiyonanýn son skorunu ortaya çýkardý. Ýspanya: 70- Yunanistan: 47

15'inci Dünya Basketbol Þampiyonasý, Japonya'nýn Saitama kentinde yapýlan final maçýyla sona ermek üzere. Son Avrupa Þampiyonu Yunanistan, Ýspanya karþýsýnda etkisiz bir oyun sergiliyor. Karþýlaþmanýn ilk iki dakikasý skorsuz geçilirken ilk sayý Ýspanya'dan geldi. Yunanistan ancak dördüncü ataðýnda bir üçlükle oyunu açabildi.

Ýlk periyoda kadar oyunu býrakmayan Yunanistan, 18-12 yenik baþladýðý ikinci periyodda oyunu elinden kaçýrmaya baþladý ve ilk yarýyý 43-23 yenik kapadý. Ýki gün önce NBA yýldýzlarýndan oluþan ABD'ye 20 sayý fark atan Yunanistan'ýn ilk yarýda skor yolunda etkisiz kalmasý dikkat çekti.

Ýkinci yarýya hýzlý baþlayan taraf Yunanistan oldu. Ýlk iki dakikada rakibine sayý þansý vermeyen Yunanistan, farký 16 sayýya indirmeyi baþardý. Ancak bu noktada toparlanmayý baþaran Ýspanya farký tekrar 20 sayýya çýkardý.

Yunanistan, oyunu býrakmadýðýný hýzlý ataklarý ve sayýlarýyla gösterirken, skoru 17 sayýnýn altýna indirmeyi baþaramadý. Bu arada Ýspanya'nýn ataklarýný engellemeyi baþaramayan mavi beyazlýlarýn, faul sayýlarý kritik noktaya ulaþmaya baþladý. Üçüncü periyodun beþinci dakikasýna Ýspanya, 50-30'luk skorla önde girdi.

Yunanistan'ýn tüm taktik denemelerine raðmen Ýspanya skoru korumayý baþardý ve üçüncü periyodu 54-34 önde bitirdi. Mavi-beyazlýlar son 10 dakikaya 20 sayý geride baþladý.

Maçýn temposu son periyodda yükselmesine raðmen bu durum skora yansýmadý. Ýlk 2.5 dakikada skor 62-36'lýk seviyesine takýldý ve yaklaþýk 2.5 dakika hiç deðiþmedi. Daha sonra atýlan bir kaç baskete raðmen Ýspanyollarýn þovu sürdü ve 66-41'lik skorla fark 25 sayýya ulaþtý.

Son dakikalarda da skordaki denge deðiþmedi. Yunanistan oyundan düþmesine raðmen farkýn açýlmasýna izin vermedi. Ýspanya zaman zaman 30 sayý farka yaklaþmasýna raðmen 70 sayý yapmayý baþardý ve maçý 70-47 önde bitirdi. Böylece 15'inci Dünya Basketbol Þampiyonu olmayý baþardý.

Turnuvanýn en deðeril oyuncu ödülü Ýspanyol Poul Gassol'a verildi


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat