Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karides Güveç

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=13
Tarih: 02-05-2024 Saat 21:51


Konu: Karides Güveç
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Karides Güveç
Mesaj Tarihi: 08-03-2006 Saat 01:05
Malzeme:
Karides
Sirke
Su
Domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
Sivri Biber
Tereyağ
Sarmısak
Rafine Yağ
Kaşar Peyniri
Defne Yaprağı
Dereotu
Tuz

Hazırlanışı:
Bir kg karidesi, bir su bardağı su, bir kaşık sirke ve bir tutam tuz ile beş dakika karıştırıp kaynatın, daha sonra ateşten alıp soğuttuktan sonra soyun.

Rafine(zeytin yağ) yağı bir tencerede ateşe koyun, sırasıyla; ayıklayıp, ufak parçalara doğradığınız sarmısakları, ardından kıyılmış biberleri katın. Sararmaya başlayınca, domateslerle birlikte karidesler ve tereyağı ilave edin, on dakika pişirin. Buradan Sonra iki seçenek oluyor. ben ilk seçeneği tercih ederim. Karideslerin üzerine kaşarları ekleyip tencerede eritmek lezzeti korur.Ya da
ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üzerine bir adet defne yaprağı yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin, fırında beş dakika bekletin. Üzerine dereotu serptikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat