Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Jandarma komutanýna tutuklama

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=125
Tarih: 04-05-2024 Saat 00:49


Konu: Jandarma komutanýna tutuklama
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Jandarma komutanýna tutuklama
Mesaj Tarihi: 09-03-2006 Saat 19:55
Bursa Jandarma Alay Komutaný Albay Aydýn Yeþil ve jandarmada görevli bir uzman çavuþ, jandarma bölgesinde 3 kiþinin kaleþnikofla öldürülmesinin ardýndan organize polisinin gerçekleþtirdiði bir soruþturma kapsamýnda "Suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardým ettiði" iddiasýyla tutuklandý.
 
Bursa Organize Suç ve Kaçakçýlýk ile Ýstihbarat Þube Müdürlüðü ekiplerinin yaklaþýk 20 gündür yürüttüðü soruþturma kapsamýnda, Jandarma Alay Komutaný Albay Aydýn Yeþil ve Jandarma Uzman Çavuþ T.A için gözaltý kararý çýkarýldý. Gece geç saatlerde gizlice Organize Polisi tarafýndan Bursa Adliyesi'ne getirilen Aydýn Yeþil ve uzman çavuþ T.A tutuklanarak Ýl Jandarma Komutanlýðý içerisindeki tutukevine gönderildi.
 
Bursa'da yaklaþýk 1 ay önce jandarma bölgesindeki Otokop'ta 3 kiþinin kaleþnikofla öldürülmesinin ardýndan bu olayýn soruþturmasý, jandarmadan alýnarak polise verilmiþti. Savcýlýðýn izniyle teknik takip de yapan polisin çalýþmasý sonucu, çaðrý adý verilen operasyon sonucu 32 kiþi gözaltýna alýnmýþtý. Þahýslardan 12'si sevk edildiði mahkemece tutuklanýrken, dosya hakkýnda gizlilik kararý da çýkarýlmýþtý.
 
Þahýslarýn tutuklanmasýndan 3 gün sonra; operasyonda gözaltýna alýnan çete mensuplarýyla baðlantýlý olduðu iddia edilen Albay Aydýn Yeþil ve Jandarma Uzman Çavuþ T.A gözaltýna alýndý. Ortaya çýkarýlan çetenin mensuplarýyla cep telefonu konuþmalarý bulunduðu öne sürülen Albay Yeþil ve uzman çavuþ Nöbetçi 2.Sulh Ceza Mahkemesi tarafýndan tutuklanarak Bursa Jandarma Bölge Komutanlýðý içerisindeki tutukevine gönderildiler.
 
Albay Aydýn Yeþil'in, cep telefonu görüþmelerini görevi gereði þahýslardan bilgi almak için yaptýðýný söylediði de öne sürüldü.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat