Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Oyun savaşı PlayStation 3 ile kızışıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Oyun savaşı PlayStation 3 ile kızışıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oyun savaşı PlayStation 3 ile kızışıyor
    Gönderim Zamanı: 13-11-2006 Saat 19:10
 
 
Binlerce oyun fanatiği,cumartesi sabahı Tokyo'nun ayazına ve muhtemel yağmur banyosuna aldırış etmeden uzun zamandan beri sabırsızlıkla bekledikleri Sony PlayStation 3 için sıraya girdiler.

30 milyar dolarlık oyun pazarına en son katılan ürün olan PS3'ün en büyük rakipleri; geçtiğimiz sene piyasaya çıkartılan Mİcrosoft'un Xbox 360 ürünü ile Nİntendo'nun önümüzdeki hafta Amerika da satışa sunulacak olan Wii modeli.

PlayStation 3'ün en önemli iki özelliği yüksek kalitede görüntü sağlayan DVD oynatıcısı ve nam-ı diger "minik cipin içindeki super bilgisayar" denilen ve sayesinde gerçek hayattan alınmış gibi gösterilen grafikler ile yazılım ve videoları hızlı indirme özelliği sağlayan Cell mikroçipi.

Bu yeni özelliklerin, Sony'nin üretim maliyetlerini arttırması ve Blue Laser diyotunun üretimi sırasındaki geçici performans kaybının yarattığı geçikme ise, PS3'ün doğum hikayesinin hatırlanmak istenmeyen bölümleri.

Oyun endüstrisinin son 10 yılına damgasını vuran Sony,bundan önceki ürünü olan PS2'nin, ilk üç gününde 2 milyon adet satılması ile rakipsiz olduğunu göstermişti.Bundan dolayı rehavete kapılması normal olan Sony'i artık gelecekte  daha zor günler bekliyor. ÇÜnkü, Microsoft ve Nintendo'nun oyun konsolları ile beraber cep telefonlarından online oynanan oyunlar PlayStation tutkunlarının aklını çeliyor.

Yukarıda saydığımız unsurların yanına, wii'den iki kat,Xbox'tan da çeyrek kat daha pahalı olan fiyatının olumsuzluğu eklenince işler Sony açısından daha da zorlaşıyor.PS3 425 dolar yani yaklaşık olarak 620 Ytl'den satılıyor.

Amerika'da 17 Kasım'da satışa sunulacak olan PS3'ün 2006 yılı satış hedefi 2 milyon adet olarak belirlenirken, Microsoft ise XBox için 10 milyon adet hedefini koymuştu.

Nintendo İse tek elle kullanılan ve sanki bir TV uzaktan kumandasını andıran kumanda kolu ile dikkatleri Wii'ye çekmişti.Harekete duyarlı bu kumanda kolu sayesinde Wii, kullanıcılarına sanki kılıcı gerçekten sallıyormuş veya tenis raketi elinizdeymiş hissi veriyor.Yapılan açıklamaya göre,Wii 19 Kasım'da Amerika, 2 Aralık'ta da Japonya'da piyasa sürülecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.