Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Korkmak için neden yok"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Korkmak için neden yok"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Korkmak için neden yok"
    Gönderim Zamanı: 19-03-2006 Saat 18:31
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO üyesi olarak Türkiye'nin, İran'ın nükleer programından korkmasına neden bulunmadığını söyledi.
 
Erdoğan Wall Street Journal gazetesine özel bir röportaj verdi. Geçen yıl Türkiye'de Amerikan karşıtlığı üzerine yazdığı bir yazıyla gündeme gelen Wall Street Journal gazetesi yazarlarından Robert L. Pollock tarafından kaleme alınan yazıda Pollock, Başbakan Erdoğan'ın, İran ile ilgili endişelerde NATO'yu hatırlatmasının, başka bir deyişle, ''arkamızı siz kolluyorsunuz'' anlamına geldiğini yazdı. Wall Street Journal'da Ankara çıkışlı bu röportaj, ''Atatürk'ten sonra: Ankara'nın İslamcı Başbakanı ile Türkiye'yi Konuşmak'' başlığıyla yayınlandı.
 

Gazetedeki röportajda Erdoğan, ''Biz göreve geldiğimizde komşularıyla konuşmayan bir Türkiye vardı. Şimdi Türkiye hepsiyle diyalog içinde. Bu nedenle bölgemize bombaların düşmesini istemiyoruz'' dedi. Erdoğan, ABD'nin, Türkiye'de imajını düzeltmesinin''Irak'taki gelişmelere'' bağlı olduğunu belirtti.
 

Erdoğan, ''Biz bütün problemlerin müzakere masasında çözülebileceğine inanıyoruz. Baskı yapmak, sonuç vermeyecektir. Türkiye olarak biz bölgede demokrasiye ilişkin kendi derin deneyimlerimizi iletmeye çalışıyoruz. Bu nedenle de Amerikan destekli Büyük Ortadoğu projesinde yer aldık. Projenin amacı konusunda ABD ile aynı fikirdeyiz ancak belki kullanılan yöntem farklı'' dedi.
 

Pollock, Erdoğan yönetiminde bazı danışmanların, Türkiye'nin kendisini ABD'den soyutlayarak dünyada daha büyük bir oyuncu olabileceğine inandığını savundu.
 

Erdoğan, Kurtlar Vadisi-Irak filmi konusunda görüşlerinin sorulması üzerine, ''Belki bu filmi Irak'a gitmeden, orada yaşamadan yaptılar. Çünkü ülkeyi yaşamak, deneyimlemek çok önemli'' dedi. Gazeteye göre Erdoğan, Pollock'un geçen yıl Türkiye'de Amerikan karşıtlığı üzerine yazdığı yazının da, Türkiye'yi tanımadan, yaşamadan yazıldığına inandığını ve bu yazının kendisini üzdüğünü kydetti.Pollock, Türkiye'de parlak ekonomik durumun yanı sıra ciddi bir muhalefet olmamasının Erdoğan'ı, ''Turgut Özal'dan bu yana en popüler lider'' yaptığını, gelecek yılki seçimlerde Erdoğan'a yine ciddi bir rakip bulunmadığını yazdı.
 

Pollock, Kurtlar Vadisi filmini, ''İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da büyük kitlelere ulaşan, din ve Irak bakımından muhtemelen en bölücü film'' olarak niteledi.
 

Türkiye ve ABD'nin, İsrail-Filistin meselesinde de ayrıldığı savunulan yazıda, ABD ve İsrail'in, şiddeti kınayıp İsrail'i tanıyıncaya kadar Hamas'ı izole etme yoluna gittiği, buna karşılık Erdoğan hükümetinin Hamas'ı Türkiye'ye davet ettiği belirtildi.Politika hedefleri sorulan Erdoğan gazeteye, ''Bir sonraki hükümetin sonunda, yani 2012'de, kişi başına düşen geliri 10 bin dolara çıkarmış bir Türkiye'' yanıtını verdi.
 

Erdoğan hükümetinin 2002 seçimleriyle işbaşına gelmesinden bu yana, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye'nin laik yapısını değiştireceği endişesini taşıyanların bulunduğunu yazan Pollock, ''Ben buna inanmak için bir neden görmüyorum'' dedi.Pollock yazısında, Erdoğan'ın, son 10 yıldan fazla zamandır Türkiye'ye liderlik eden ''en etkili hükümet'' olduğunu kaydetti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.