Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Hisseleri sadece rehine aldım"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Hisseleri sadece rehine aldım"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
darklevelone Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 382
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı darklevelone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Hisseleri sadece rehine aldım"
    Gönderim Zamanı: 24-03-2006 Saat 05:30


Elinde 23 Milyon Dolarlık Galatasaray Kulübü'nün hisselerini bulunduran Ünal Aysan, yaklaşan kongre öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tüm samimiyetiyle sorularımızı yanıtlayan Aysal, amacının kulübü ele geçirmek olmadığını ve bu tür eleştirilerin komik olduğunu ifade ederken, "Hisseleri sadece rehine aldım. Mülkiyetini kulüp üzerinde bıraktım ve şimdi de gönüllü olarak bu hisse senetlerini elimden çıkartıyorum" dedi.

İşte Ünay Aysal ile yapılan röportajın soru ve cevapları:

GALATASARAY'A ÇOK YARDIMLAR YAPTINIZ. BAZI GALATASARAYLILAR DA ÜNAL AYSAL KULÜBÜ ELE GEÇİRECEK DİYOR. YORUMUNUZ NEDİR?
Bu kişilerin bu endişelerini anlamam mümkün değil. Böyle birşey düşünseydim 2 sene evvel hisse senetlerini alırdım. Ben kulübe sahip olmak istemediğim için o parayı verirken hisseleri sadece rehine aldım. Mülkiyetini kulüp üzerinde bıraktım. Bu tarihten sonra Galatasaraylılar düşünsünler; Galatasaray'ı kim ele geçirmek istiyor diye...Hatta ben bu hisse senetlerini gönüllü olarak elimden çıkartıyorum şu anda..."

BU ELEŞTİRİLERDEN DOLAYI GERÇEKTEN KIRILDINIZ MI?
"Ben gönül adamı olduğum için; bağlı olduğum yere sükutu hayale uğramış olabilirim. Ama hiçbir zaman bir kopma olmaz. Hayal kırıklığımın sebebi basının bilinçli olarak yarattığı bir tansiyonun Galatasaray'ın bazı üyeleri arasında da destek bulması"

FATİH ALTAYLI'NIN HAKKINIZDAKİ ELEŞTİRİLERE BİR CEVABINIZ VAR MI?
"Aynı gün cevap hazırladım ve noter vasıtası ile gazeteye gönderdim. Biz kendini ispat etmiş bir kurumuz. Ben burada da kendi başıma değilim. Japon ve İngiliz ortaklarım var. Karşımdaki grup bunu benim üstüme yüklemeye çalışıyor. Benim anlamadığım; dışarıda namusuyla kazandığı parayı getirip yatıran yatırımcı olan bir firma mı yerilmeli, yoksa devletin buradaki malını kiralayıp gene devletten rant kazanmaya çalışan firmalar mı suçlanmalı?

FATİH ALTAYLI İLE REKABET KONUSU OLABİLİR Mİ?
"İş alanında şu anda değilsek bile ileriki günlerde karşı karşıya kalabiliriz. Bu gayretlerinin arkasında böyle bir sebep var mı onu bilemem"

SİZİN HAYALİNİZDEKİ GALATASARAY NEDİR?
"Galatasaray'ın holdingleşme projesi hayata geçmeli. Ama bugün değil yarın olacaktır. Yeter ki taraftar kongre üyeleri düzgün anlayabilsin. Rakamlar doğru anlatılırsa Galatasaray holding projesi gerçekleşir"

GERÇEKLEŞİRSE GS DÜNYANIN SAYILI KULÜPLERİNDEN BİRİ OLABİLİR Mİ?
"Olmak zorundadır. Galatasaraylılar olarak biz Türkiye şartlarının ötesinde bir dünya kulübü olarak organize etmek mesuliyetindeyiz. Bence Atatürk'ten sonra ikinci büyük marka Galatasaray’dır"

KULÜP KONGRE ÜYELERİNİN KONTROLÜNDEN ÇIKAR MI?
"Çıkmaz. Kongre üyelerinin ortak olacağı bir sistemi düşünüyorum. Katkıları ile kulübüne destek olacağı, oraya yatırdığı 100 dolar için de olayı yakından takip etmek durumunda olacağından kulübüne katkısı daha da fazlalaşacak"

GS KONGRE ÜYELERİNİN SİZE TEPKİSİ NEDEN ?
"Ben 2 sebep görüyorum. 1-) fikirler iyi değil, 2-) Tanımıyordum... Ben kendimi 15 sene içinde tanıtacak imkanı bulsaydım bugün benim işim kolaylaşırdı. Ama fikirlerimin de yeni olması sebebiyle kuşkuyla yaklaşılması çok normal. Ama zaman içinde yenilemeyecek kadar zor birşey değil. Bu fikri benimle paylaşan 100-150 kişi çıkar. Yani bu 150 kişinin bunu rahatça anlatabileceğine inancım büyük."

SİZ ÖZHAN CANAYDIN'I HİSSE SATMA KONUŞUNDA sikTIRDINIZ MI?
"Bu konuyu soracağınız kişi Özhan Canaydın. Ben bunu birkaç defa belirttim. Benim hiçbir zaman hiçbir başkana baskım olamaz. Sayın Canaydın’a yorulduğunu ima ettim.ama hiçbir şekilde böyle bir ifade kullanmadım. Böyle bir baskı kasıtlı çıkartılan haberlerden bir tanesi. Basında bugüne kadar 3-4 tane böyle çıkartılmış haber duydunuz. Yarın-öbür gün de başka bir haberler göreceksiniz. Çünkü hayalin sonu yok"

ÖZHAN CANAYDIN BİR TOPLANTIDA TELEFONUN MEGAFONUNU AÇARAK YANINDAKİLERE DİNLETMİŞ BU DOĞRU MU?
"Doğru ben Brüksel'deydim. Dinlettiğini de biliyordum. Ben orada açık bir şekilde elimizdeki kontratın gerekleri neyse onun zamanında yapılması gerektiğini ama hukuki işlemlerden hangisinin Galatasaray için daha iyi olacağına karar verilmesi gerektiğini ve eğer bir uzatma olacaksa hisse senetlerini elimde tutmam isteniyorsa ki ben bunu arzu etmiyorum, ne gerekirse onu yaparım dedim. Ben bunu istediğim için de kontratın tamamlanmasını istedim.

GS 'DE BAŞKANLIK DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ?
"Galatasaray'a faydalı bir taraftar olarak desteğimin devam etmemin gerektiğini düşünüyorum. Ama Galatasaray'da yöneticilik için önceliğim gençler. Genç arkadaşlarım kulüplerine enerjileri ile daha faydalı olabilirler. Ben onların arkasında veya yanında görevimi yapmaya devam etmek istiyorum. Galatasaray'ın benimle kazanacağı birşey var. Benim ne geçmişimde nede şu anda hiçbir eksiklik, hatam yok. Bu Galatasaraylı kardeşlerim için bir güvencedir."

KONGREYİ NASIL BULUYORSUNUZ?
"Bu sene bu seçimle büyük bir talihsizlik yaşıyoruz. Hazırlıksız bir seçim dönemine girdik. Başkanlığı adaylığı koyan arkadaşlarımız seçim sonrası sıkıntı çekecekler.  Kim gelirse gelsin seçim sonrası aklın yolu birdir. Bu konsensüsü şahıslar üzerinde kuramadılar ama en azından neyin yapılacağı hakkında bir konsensüs bulmak lazım. Biz de taraftarlar olarak seçimi kazanacak arkadaşa desteğimizi vermeliyiz"

YENİ BİR BAŞKAN SEÇİLDİĞİNDE HİSSELER BİR SÜRE SİZDE KALSIN DERSE NE DERSİNİZ?
"Eğer kağıt üzerinde bunun Galatasaray'a faydalı olacağına beni ikna ederse hiçbir sorun olmaz. Ama bu hisse senetlerinin bugün kısmen veya tamamen birisine ya da piyasaya satımı Galatasaray'ın lehine ise o zaman o işlemin yapılması lazım. Benim önceliğim Galatasaray'ın menfaatleridir"

GALATASARAYIN BİR GÜN BURAYA ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI GETİRECEĞİNE İNANIYOR MUSUNUZ?
"Bu düşünce beni hem onurlandırır, hem güçlendirir. Bu umut hepimizde var. Bizim için bir hedef olmalı"


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.191 Saniyede Yüklendi.