Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - NBA’de sezon tamamlandı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

NBA’de sezon tamamlandı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NBA’de sezon tamamlandı
    Gönderim Zamanı: 20-04-2006 Saat 21:40
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de sabaha karşı yapılan maçlarla normal sezon tamamlandı ve Doğu ve Batı konferanslarında play-off'lara yükselen takımlar ve eşleşmeler belli oldu. İşte gecenin detayları:
 
"NBA'deki bir başka temsilcimiz Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Indiana Pacers deplasmanında 89-83 mağlup oldu. Hidayet Türkoğlu, bu maçta forma giymedi. Indiana'da Jermaine O'Neal, 24 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu.
 
Phoenix Suns'ın Portland Trail Blazers'ı 106-96 yendiği maçta Steve Nash, kariyerinin 3. triple-double'ına imza attı. Nash, maçı; 16 sayı, 12 asist ve sezon yükseği olan 10 rebound ile tamamladı. Suns, bu sonuçla play-off'ların ilk raundunda Los Angeles Lakers ile karşılaşmaya hak kazandı.
 
Phoenix Suns'ın rakibi olacak LA Lakers ise, normal sezonu New Orleans Hornets/Oklahoma City'yi 115-95 yenerek kapadı. Lakers'da takımı galibiyete taşıyan isim 27'si ilk yarıda olmak üzere toplam 35 sayı atan Kobe Bryant oldu. Kobe, bu performansı ile normal sezonu 35.4 sayı ortalaması ile tamamlamış olurken, 2 bin 832 toplam sayı rakamı ile NBA tarihine geçti. Kobe ayrıca, 22 Ocak'taki Toronto Raptors maçında attığı 81 sayı ile de sezonun unutulmazları arasından yer aldı.
 
Seattle Supersonics, kendi evinde ağırladığı Denver Nuggets'ı 109-98 mağlup edip sezonu normal sezonu tamamlarken; Ray Allen, sezonun 3 sayı rekorunu kırdı. Ray Allen, maçı 27 sayı ile tamamlarken, sezonu da 3 sayılık atışlardan kaydettiği 269 sayı ile bitirdi. Allen, bu başarısıyla 1995/1996 yıllarında Dennis Scott'un kırdığı rekoru da geride bırakmış oldu. Allen ayrıca, kariyer sayı toplamını da bin 755'e yükselterek tüm zamanların sayı listesinde Reggie Miller'ın arkasında kendine yer edindi. Seattle, play-off'larda Cumartesi günü Los Angeles Clippers ile karşılaşacak.
 
Batı Konferansı'nda play-off'lara kalan 8 takım belli olmasına rağmen beşinci sıra için birden çok aday vardı ancak dün gece Washington Wizards normal sezon lideri Detroit Pistons'ı 96-80 mağlup ederek bu yerin sahibi oldu. Caron Buttler, 33 sayı, 12 rebound ile oynayarak takımını play-off'lar birinci turunda LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'ın rakibi yaptı. Detroit Psitons, 68 galibiyetle sezonu tamamladı ve kulüp rekoru kırdı. Detroit, ilk turda Milwaukee Bucks ile karşılaşacak.
 
Cleveland Cavaliers'in dün geceki rakibi ise Zaza Pachulia'lı Atlanta Hawks'dı. Cavaliers, rakibini 100-99 yenerken; Zaza, maçı 8 sayı ile tamamladı. Normal sezonun 50. galibiyetini alan Cleveland böylece, 1992/1993 sezonundan beri kulüp tarihinde 4. kez 50 galibiyete ulaşmış oldu.
 
Chicago Bulls, Ben Gordan'ın 24 sayı attığı maçta Toronto Raptors'ı 127-106 mağlup etti ve Doğu Konferansı'nda yedinci sıraya yerleşti. Chicago, birinci turda konferans ikincisi Miami Heat ile mücadele edecek. Miami'de normal sezonu Boston Celtics'e 85-78 kaybederek kapattı.
 
Batı Konferansı'nda ise, San Antonio normal sezonun son maçında Housyon Rockests'ı 89-87 mağlup etti. Spurs, sezonu 63 galibiyet ile kapatarak rekor kırdı ve birinci turda Sacramento'nun rakibi oldu.
 
Memphis Grizzlies, iki defa uzatmaya giden maçta Minnesota Timberwolves'ı 102-92 mağlup etti ve Batı'da beşinci sırayı alarak play-off'ların açılış turunda Dallas Mavericks'e rakip oldu. Dallas ise, sezonun son maçına bir çok kilit oyuncusuna yer vermediği karşılaşmada Los Angeles Clippers'a 85-71 yenildi. Clippers'ın ilk turdaki rakibi ise Denver Nuggets olacak".
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.