Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Veri emen" uygulamalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Veri emen" uygulamalar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yıldız Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-03-2012
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Veri emen" uygulamalar
    Gönderim Zamanı: 27-03-2012 Saat 00:56
Cep telefonunuzu "veri emen bir canavara" çeviren uygulamaların hangileri olduğunu biliyor musunuz?

Akıllı cebinizde hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiğine hiç dikkat ettiniz mi? Özellikle kotanızın dar olması durumunda bu konuya eğilmeniz gerekebilir.

Nielsen'in 2011 yılı verilerine dayanan raporu, Android'li ceplerin ayda ortalama 583MB veri tükettiğini ortaya çıkarmıştı. Peki en çok veriyi gönderip alan uygulamalar hangileri? Bunun cevabı, PCWorld'ün testinde gizli.

Video akışı / filmler

YouTube'da her gün 10 dakikalık bir video izlemeniz, ayda 1GB'ı rahatlıkla geçmenize neden olabilir. Yüksek çözünürlüklü videolar, kotanızı çok daha çabuk bitirecektir. Ancak PCWorld'e göre Netflix akışları, daha da çok veri kullanıyor zira video kalitesi, bağlantı hızınıza göre değiştiriliyor. Yani Netflix'de hızlı bir bağlantı, kotanızın daha çabuk tükenmesi anlamına geliyor.

Müzikler

Aylık 250MB'lık bir veri paketine sahipseniz ve müzikleri akış olarak dinliyorsanız, kotanızı aşmanız mümkün. Pandora'da günde bir saat müzik dinlemek, 1.76GB veriye denk geliyor. Spotify ise Pandora'dan daha fazla veri harcıyor. Ancak ses kalitesi sizin için önemli değilse, Spoitify'de müzikleri 96kbps kalitesinde dinleyerek veri tüketimini oldukça düşürebilirsiniz.

Oyunlar

Özellikle 3D grafikler, büyük boyutlu oyunlar demek oluyor. Örneğin Shadowgun için 218MB'lık bir veri indirmeniz gerekiyor. Pocket Legends gibi MMO oyunları da siz oynadıkça her on dakikada 17MB veri tüketebiliyor.

Google Hangouts, PCWorld'ün testinde 2 dakikada 30MB veri tüketirken, Skype sadece 5MB veri aktarmış. Dolayısıyla mobil bağlantıda Skype'ı tercih edebilirsiniz.

Sosyal medya

Fotoğraflarınızı Facebook gibi bir sosyal ağa yüklemek, kotanızdan her seferinde birkaç MB'ınızı düşürür. Çok sayıda fotoğraf yüklüyorsanız, kotanızdan hatrı sayılır sayıda verinin eksilmesine şahit olabilirsiniz. PCWorld'ün testine göre Facebook'a, Twitter'a ve Google+'a fotoğraf göndermek, onlara cep telefonunda bakmaktan 7-13 kat daha fazla veri tüketimine neden oluyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.