Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Sigaranın dumanında ot bile yetişmedi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Sigaranın dumanında ot bile yetişmedi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sigaranın dumanında ot bile yetişmedi
    Gönderim Zamanı: 14-04-2006 Saat 23:06
Her geçen gün yeni bir zararı keşfedilen sigaranın, bitkilerin büyümesini de olumsuz etkilediği belirlendi.

Trabzon Yomru Fen Lisesi öğrencileri Nagihan Uzun ile Esra Baltacıoğlu, 6 gün süren bilimsel çalışmalarıyla sigarının zararlarını bir kere daha gözler önüne serdi.
 
TÜBİTAK'ın Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması bölge sergisinde yer alan ''Sigara dumanının arpa bitkisi üzerindeki olumsuz etkileri'' konulu bilimsel araştırma büyük ilgi gördü.
 
İki ayrı fanusta arpa bitkisini çimlendiren öğrenciler, fanusların birinde 6 gün boyunca sabah ve akşam saatlerinde 2 sigara yakarak bitkinin büyümesinde sigara dumanının etkisini izlediler. Altıncı günün sonunda, sigara yakılan fanustaki arpaların boyunun normal fanusta yetişenlerden kısa olduğu belirlenirken, yaprak genişliklerinde de önemli farklılık tespit edildi.
 
Bitkinin gelişmesini ve besin üretmesini sağlayan enzimlerin sigaralı ortamda yetiştirilen arpalarda daha az olduğunu belirleyen öğrenciler, sigaranın zararlı etkisini gözler önüne serdiler.

Sigarı zararına dikkat çekmek için bilimsel çalışmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Baltacıoğlu, ''Sigaraya getirilen kısıtlamalar ve her gün yeni bir zararının ortaya çıkması üzerine biz de sigaranın zararlarını yeni bir açıdan gözler önüne sermek için bu çalışmayı yaptık'' dedi.

Yukarı Dön
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20-04-2006 Saat 22:56
LOL valla sigara içenler iyi okusun bunu nekadar faydalı olduğunu görsün  ona göre içmeye devam etsin nediyelim başka nekadar zararlıdır desek yine içiyor insan oğlu dimi turbo
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.143 Saniyede Yüklendi.