Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Webmaster > Webmaster Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GéCéSæH!N! Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-01-2011
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GéCéSæH!N! Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?
    Gönderim Zamanı: 08-01-2011 Saat 13:47
Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?
Java, ilk olarak Sun Microsystems tarafından 1995'te piyasaya sunulan bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Yardımcı programlar, oyunlar ve ticari uygulamalar gibi son teknoloji ürünü pek çok program bu teknolojiyi temel alır. Java, dünya çapında 850 milyon bilgisayarda ve cep telefonları ile televizyonlar gibi milyarlarca aygıtta çalışmaktadır.

Java yazılımı niye gerekir?
Pek çok uygulama ve web sitesi, sisteminizde Java yüklü değilse çalışmaz. Üstelik bu tür uygulamaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Java hızlı, güvenli ve güvenilir bir teknolojidir. Bugün Java teknolojisini dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel amaçlı süper bilgisayarlara, cep telefonlarından Internet'e kadar her yerde bulabilirsiniz!

Java'yı indirmek ücretsiz mi?
Evet, Java yazılımını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. En son sürümü http://java.com sitesinde bulabilirsiniz.

Neden en son Java sürümüne geçmeliyim?
En son Java sürümü, bilgisayarınızda çalıştırdığınız Java uygulamalarının başarım, kararlılık ve güvenilirlik özelliklerini artırmaya yönelik önemli yenilikleri içerir. Bu ücretsiz güncelleştirmeyi yüklediğinizde, Java uygulamalarınızın güvenli ve verimli biçimde çalışacağından emin olabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------
AYRINTILI TEKNIK BILGI


Başlangıçta OAK olarak anılan bu platformun adı 1995'te Java programlama dili olarak değiştirildi.

Java yazılımını indirdiğimde bilgisayarıma neler yüklenecek?
Java yazılımını indirdiğinizde bilgisayarınıza yüklenecek olan yazılım Java Runtime Environment ya da kısaca JRE'dir. JRE, Java Virtual Machine (JVM) yazılımını, Java platformunun çekirdek sınıflarını ve bunları destekleyen Java platformu kitaplıklarını içerir. JRE, Java yazılımının çalışma zamanı bölümüdür; yani yazılımı Web tarayıcınızda çalıştırmak için gereken asıl bölümdür. Java yazılımını indirdiğinizde yalnızca ihtiyacınız olan yazılımlar yüklenir; casus yazılımlar ya da virüsler değil.

Java Plug-in yazılımı nedir?
Java Plug-in yazılımı Java Runtime Environment (JRE) yazılımının bir bileşenidir. JRE, Java programlama diliyle yazılmış küçük uygulamaların (applet) çeşitli tarayıcılarda çalışmasını sağlar. Java Plug-in yazılımı tek başına çalışan bir program değildir ve JRE'den ayrı olarak yüklenemez.

Java Virtual Machine ve JVM terimlerini duydum. Bu Java yazılımı mıdır?
Java Virtual Machine, Java yazılımının bileşenlerinden yalnızca biridir ve web etkileşimlerinden sorumludur. Java Virtual Machine, indirdiğiniz Java yazılım paketinde yerleşik olarak bulunur ve Java uygulamalarının çalıştırılmasına yardımcı olur.

Alıntidir...
SéT_By_GéCéSæH!N!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.