Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bir hafta yağmur var
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bir hafta yağmur var

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir hafta yağmur var
    Gönderim Zamanı: 21-06-2010 Saat 10:06
 
 

Yeni haftada pazar gününe kadar İstanbul, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu sağanak yağmur alacak, bazı kentlere çok şiddetli yağış düşecek. Hava sıcaklığı 10 derece düşecek.

Güncelleme:21 Haziran 2010 11:00

Bu hafta kuvvetli yağmurlar geliyor. Hafta boyu sağanak yağmur var, NTV meteoroloji servisi özellikle Marmara, Ege ve Karadeniz'de yaşayanları ani kuvvetli sağanaklar, gökgürültüsü, yıldırım, dolu yağışları ve su baskınlarına karşı uyarıyorlar. İstanbul başta olmak üzere kuzeyde yağmur aralıklarla bir hafta sürecek.

İL VE İLÇELERİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

Sıcaklıklar geçtigimiz günlere göre en az 5-6 derece düşerek 30'lu değerlerden, 20-25 dereceye doğru inecek.

İstanbul: Yağmur bu gece bazı ilçelerde kısa süreli olarak yeniden başlıyor, yarın özelilkle öğleden sonra gökgürültülü sağanaklar var, bu yağışlar ara ara güneş çıksada bir hafta devam edecek. Sıcaklık yarın 25 derece Çarşamba günü 23 derece.

Ankara: Yarın akşam bazı ilçelerde yağmur başlayacak, Çarşamba günü kuvvetli sağanak var. Sıcaklık yarın 30, Çarşamba günü 24 derece.

İzmir: Yağmur yarın akşam başlıyor hava çok nemli, Salı akşamı ve Çarşamba günü kuvvetli sağanak var sıcaklık yarın 33 derece.

Marmara: Balkanlar’dan gelecek yağmurdan en fazla etkilenecek bölge. Bu akşam Edirne- Çanakkale, Balıkesir arasında sağanaklar başlıyor. Zaman zaman güneş çıksa da yağmurların bir hafta devam etmesi bekliyor. Bu iki gün Balıkesir'den, Bursa ve Sakarya'ya kadar çok kuvvetli ani sağanaklar ve dolu yağışları olacak, sıcaklık 22-25 dereceye iniyor.

İç Anadolu: Yarın bulutlanıyor, Çarşamba günü Ankara'dan Çankırı Yozgat boyunca kuvvetli olmak üzere bölgede sağanaklar başlıyor, 30 derecelerde seyreden sıcaklık Çarşamba günü 23 dereceye gerileyecek.

Egeliler Çarşamba günkü yağışlara dikkat: Yarın akşam İzmir, Manisa Kütahya arasında sağanak yağmur başlıyor. Çarşamba günü tüm bölgede özellikle iç kesimlerinde kuvvetli yağmur ve yer yer dolu yağışları olacak. Sıcaklıkda 3-4 derece düşecek.

Akdeniz: Sahillerde önemli bir yağmur yok, ama lodos Kaş'tan Mersin'e kadar iki gün çok kuvvetli esecek. Hafta sonu doğru sahillerde de kısa süre yağmur görelebilir.

Karadeniz Marmara'dan sonra en kuvvetli yeğmurların olacağı bölge: İki gün Düççe’den Kastamonu’ya kadar kuvvetli sağanak yağmur ve dolu yağışları var, yıldırım tehlikeside olduğundan özellikle tarımla uğraşanlar açık arazilerde dikkatli olmalı. Perşembe günü Doğu Karadeniz'de şiddteli yağmur olacak.

Yağış beklenmeyen tek bölge ise Güneydoğu, hava sıcak.

İSTANBUL'A DOLU YAĞDI

İstanbul'da dün akşam saatlerinde bazı bölgelere kısa süreli dolu yağdı. Bağcılar, Esenler, Başakşehir ve civarına yağan dolu ceviz büyüklüğündeydi.

Kentte gece boyunca aralıklı sağanak yağış sürdü.

Bursa'da da dün sağanak yağış zaman zaman doluya dönüştü.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle denizde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı.

Yalova'da dün akşam saatlerine doğru etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına araçları devirdi, yollarda uzunluğu kilometreleri bulan araç kuyrukları oluştu. Çınarcık'ta teknesini kıyıya çekmek isteyen Şener Öç boğularak hayatını kaybetti.

Bitlis'in Hizan ilçesi ile Van'ın Bahçesaray ilçesi arasında ulaşımı sağlayan yol, heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Siirt'te sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

 
Kaynak
AA


Düzenleyen invertor - 21-06-2010 Saat 10:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.