Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - PC’de TV keyfi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

PC’de TV keyfi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: PC’de TV keyfi
    Gönderim Zamanı: 08-03-2006 Saat 22:24
PC'de TV keyfi

Yeni sezon dizileri kaçırmayın

Hadi ya
Ofisinizde işlerinizi tamamladıktan sonra futbol maçlarını, güncel filmleri izlemek, yeni dizilerle eğlenmek veya haberlere göz atmak ister misiniz? Kuşkusuz bu çok sayıda ofis çalışanının en büyük isteğidir. Üstelik çok hızlı bir biçimde gerçekleştirilebilecek bir istek: Yeni satın alacağınız TV kartını PC'nize yerleştirip, beraberinde gelen yazılımları kurduktan sonra televizyon programları monitörünüzden izlenebilir hale gelir. Ancak her şeyden önce doğru TV kartının seçilmesine özen göstermelisiniz. Seçim yapmanız gereken üç farklı kategori bulunuyor. Her kategoride en iyi fiyat / performans oranına sahip modeli sizin için seçtik:

Analog TV (KabloTV veya anten bağlantısı) Eğer televizyonunuz geleneksel analog TV bağlantısı kullanıyorsa PC'nizde de bir analog TV kartına ihtiyaç duyulur. Bu kartlar en ekonomik çözümü oluşturur. Yaklaşık 60 dolar civarında satılan analog TV kartları ile analog kablo TV yayınları da sorunsuz olarak alınabilir. Örneğimizdeki (sol altta) AverMedia Studio MPEG II modelinin fiyatı yaklaşık 56 dolar.

Uydu aracılığıyla dijital yayınlar (Çanak anten) Şifreli uydu yayınlarını izlemek isteyen (abonelik gerektirir) kullanıcılar için de farklı modeller mevcut. Herkes için Bilgisayar dergisinin tavsiyesi, yaklaşık 76 euro'ya satın alabileceğiniz SkyStar 2 DVB kartı uygun ve performanslı bir çözüm sunuyor. Elektronikçilerde bulabileceğiniz yaklaşık 25 dolara satılan Phoenix Interface kart modülü eklentisi ile abonesi olduğunuz digital tv paket üyeliklerini de seyretmenize olanak sağlar.

Ekran kartı ile TV yayınları Üçüncü çözüm özellikle performanslı bir ekran kartı arayan oyun fanatiklerini ilgilendiriyor. Ek olarak bir televizyon alıcısına sahip olmak varken kim PCI yuvasını işgal edecek ek bir kart satın almayı tercih eder ki? Bu kartların bir örneğini aşağıdaki görebilirsiniz. ??? dolara satın alabileceğiniz ??? firmasının ????? kartı ???? kartına benzer biçimde analog TV yayınlarının izlenmesine imkan tanıyor (anten ve kablo ile). ??? modeli rakiplerine kıyasla hızlı görüntülerin daha iyi görüntülenmesini sağlıyor.

Sizin için seçtiklerimiz:

Analog
AVerMedia Studio MPEG II
Bu kart piyasadaki en uygun fiyatlı çözümlerden birisi (yaklaşık 56 dolar). Analog anten veya kablo TV bağlantısı ile 181 TV kanalı ve FM radyo destekliyor. Kart üzerinde kamera, dijital fotoğraf makinesi veya webcam için gerekli "video in" yuvası da bulunuyor.

AVerMedia modelleri Windows XP tarafından desteklenen nadir TV kartları arasında yer alıyor. Kart aynı zamanda PVR fonksiyonu ile sevdiğiniz programların istenen zamanda otomatik olarak MPEG-I/II biçiminde kaydedilmesini sağlıyor. Uzaktan kumanda, stereo yayın görüntüleme ve FM radyo desteğinin yanı sıra 1600 x 1200 çözünürlükte sabit resim kaydetmenize, 16 kanalın önizlemesine imkan tanıyor.

Pentium III 450 Megahertz CPU (320 x 240 MPEG-I kayıt için) veya Pentium III 800 Megahertz CPU (720 x 480 MPEG-II kayıt için), 128MB bellek, Windows işletim sistemi, ses kartı, CD-ROM sürücü

AVerMedia Technologies
www.avermedia.com
www.pcgold.com.tr
56 dolar + KDV

Uydu
SkyStar 2 DVB
TechniSat firmasının SkyStar 2 modeli uydu yayınlarını PC'nizde izlemenizi sağlayan fiyat/performans oranı en yüksek dijital TV kartı. Kullanım kolaylığının yanı sıra yazılım desteği ile de adından çokça söz ettirmeyi başarıyor.

SkyStar 2 konforlu yazılımı sayesinde uydu kanalları ve radyolarını izleyebilmenin yanı sıra PVR fonksiyonu ile MPEG2 biçiminde yüksek kaliteli ses ve görüntü kaydı yapabilmenize imkan tanıyor. Uydudan hızlı internet bağlantısı için de tercih ediliyor. B2C2 chipseti ile diğer dijital kartlara kıyasla daha geniş yazılım desteği bulunuyor. DiseqC anahtarı desteği ile 4 farklı çanak anten bağlantısına da imkan tanıyor.

Pentium III 700 Megahertz CPU (TV yayınlarını izlemeniz için) veya Pentium III 500 Megahertz CPU (internet bağlantısı için), 64MB bellek, Windows işletim sistemi, ses kartı, CD-ROM sürücü

TechniSat Digital
www.technisat.de
www.markom.com.tr
76 euro + KDV

Bütünleşik Kartlar
All-In-Wonder 9800 PRO
Ekran kartı ve TV kartını bir arada bulunduran bu model performans gerektiren oyunlarda da üstün başarı gösteriyor. Fiyat/Performans oranı rakiplerine kıyasla nispeten yüksek.

Picture-in-Picture özelliği ile iki kanalı aynı anda izleme imkanı tanıyor. Kart üzerinde 125 kanal stereo yayın alıcısı bulunuyor. Anten ve kablo yayınlarıyla tam uyum sağlayan donanım 128 MB ekran kartı tarafından ise Smartshader ve Smoothvision özellikleri ile oyunlarda gözle görülür performans artışı sağlıyor. Gemstar GUIDE Plus yazılımı ile etkileşimli yayın listesi hazırlamanız ve sabit diskinize kaydetmenizde mümkün.

Pentium III 500 Megahertz CPU, 128MB bellek, AGP 8X/4X/2X slot uyumlu anakart, Windows işletim sistemi, ses kartı, CD-ROM sürücü

ATI Technologies
www.ati.com
www.tellioglu.com.tr
yaklaşık 449 dolar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.146 Saniyede Yüklendi.